Yangınla iki gün boyunca yoğun bir şekilde mücadele eden Ukraynalı pilotun ölümü herkesi üzdü. Kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği sanılan pilotun kesin ölüm nedeni otopsi ile belirlenecek.

Karabağlar Tırazlı'da başlayıp, Menderes ve Seferihisar'a sıçrayan, bölgedeki 500 hektarlık alanı kül eden yangını söndürme çalışmalarına, Antalya'daki Manavgat Orman Bölge Şefliği'nde görev yapan helikopter pilotu Yurii Bostnik de destek olmak için gelmişti. Bostnik, ekiplerin söndürmek için büyük çaba gösterdiği yangında dumanların arasına helikopterle birçok kere girerek su bırakmıştı. Yangının kontrol altına alınmasından sonra Gaziemir'deki oteline giden Ukraynalı pilot, dün sabah saatlerinde otel odasında ölü bulundu. Odadaki ilk incelemeden sonra, cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Bostnik'in ilk tespitlere göre kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği kanaatine varıldı. Kesin ölüm nedeninin otopsiyle belirleneceği ifade edildi.

CENAZESİ ÜLKESİNE GÖNDERİLECEK

Ölümü orman teşkilatında büyük üzüntüye neden olan Yurii Bostnik'in cenazesinin, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda bulunduğu, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ülkesine gönderileceği belirtildi.


DHA

Editör: Haber Merkezi