Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen, 6 kişinin hayatını kaybetmesine ve 81 kişinin yaralanmasına sebep olan terör saldırısına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Saldırıyla ilişkili olduğu tespit edilen ‘Hüsam’ kod adlı terörist Suriye’nin Azez kentinde yakalanırken terörist Ahlam Albashir’in ifadesindeki bazı detaylar da ortaya çıktı.

“KALABALIĞA BAKTI, PATLAT TALİMATI VERDİ”
Terörist ifadesinde, bombalı eylem talimatını Hacı kod isimli teröristten aldığını, bankta otururken terör örgütü üyesi başka bir isim tarafından da fotoğrafının çekildiğini söyledi. Saldırgan terör örgütü üyesi başka isimlerin kendisini izlediğini de iddia etti.

El Beşir yanında bomba ile bankta otururken, Hacı isimli teröristin kalabalığa baktığını ve patlat talimatı verdiğini, bu talimatın ardından banktan kalkarak bombayı patlattığını anlattı.

4 CEP TELEFONU, 380 DOLAR, 1800 EURO, CUMHURİYET ALTINI, ZİYNET EŞYALARI…

Albashir’in patlamanın ardından yakalandığı evde 4 cep telefonu ayrıca üç bin 380 Amerikan Doları, beş bin 800 Euro, 10 bin lira nakit para, yedi adet Cumhuriyet Altını, muhtelif ziynet eşyaları, bir adet kuru sıkı tabanca ve mermiler bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Editör: Haber Merkezi