Çocukların anlatımlarına göre Ergen, istismar sonrası bazı çocuklara para verdi, karşı çıkan çocukları da dövdü.

İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan Süleymancılar Tarikatı’na ait Özel Miyase Yılmaz Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda görevli Ömer Faruk Ergen’in 9 öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktığı iddiasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında uzmanlar, istismara maruz bırakılan çocukları dinledi. Çocuklar anlatımlarında, Ergen’in cinsel istismar sonrasında bazı çocuklara para verdiğini, zihinsel engelli öğrencileri de istismara maruz bıraktığını ve kendisine karşı çıkan çocuklara şiddet uyguladığını söyledi.

BirGün'de yer alan habere göre, Dikili’nin İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan özel ortaöğretim yurdunda kalan bazı erkek öğrencilerin ailelerinin, çocuklarının cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili şikâyeti üzerine, geçen perşembe günü çalışma başlatıldı. Öğrencilerden 11 yaşındaki İ.Ö.’nün emniyetteki ifadesinin ardından yurttaki 7 öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktığı belirtilen görevlisi Ömer Faruk Ergen gözaltına alındı. Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Yurt ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatma kararı verildi.

CAMİDEN DE BU YÜZDEN AYRILMIŞ

Adliyedeki ifadesinde suçunu kabul ettiği ve cep telefonundan çocuklara ait fotoğrafların çıktığı öğrenilen Ergen’in, 12 yaşındaki bir çocuğu iki kez, aynı yaştaki başka bir çocuğu da bir kez istismara maruz bıraktığını söylediği belirtildi. Ergen’in daha önce bir camide görev yaptığı ve benzer iddiaların çıkması üzerine yurtta çalışmaya başladığı da öne sürüldü.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ DE İSTİSMAR ETMİŞ

Soruşturma kapsamında pedagogların dinlediği iki çocuğun, başlarından geçenleri anlattığı belirtildi. 

Bu anlatımlarda, Ergen’in cinsel istismar sonrasında bazı çocuklara para verdiği, zihinsel engelli öğrencileri istismara maruz bıraktığına ilişkin ifadeler yer aldı. 

Çocukların, Ergen’in kendisine direnmeye çalışan bazı öğrencilere baskı ve şiddet uyguladığını kaydettiği de aktarıldı. İki öğrencinin anlattıkları karşısında şaşkınlık yaşayan pedagogların yurtta kalan diğer çocukları da dinlemek istedikleri, bunun için de ailelerine ulaşmaya çalıştıkları belirtildi.

Editör: Haber Merkezi