Buca’da bir lisede Gazetecilik Bölümü öğrencisi olan Ö.D. (17), öğretmeni B.Y.’nin kendisini taciz ettiği iddiasıyla savcılığa başvurdu. Ö.D.’nin ifadesiyle açığa çıkan olayda öğretmenin üç öğrencisine daha tacizde bulunduğu iddiaları yer aldı. 9 Eylül'den Sinan Keskin'in haberine göre, B.Y.’nin kendisini geçtiğimiz Nisan ayından beri taciz ettiğini öne süren Ö.D., öğretmenin odada göğsüne ve bacaklarına dokunduğunu, kasıklarına yumruk attığını ve saçını çektiğini iddia etti. Olayı kimseye anlatamadığını söyleyen Ö.D., B.Y.’nin bu yıl özel ders vermek bahanesi ile evine geldiğini; burada da göğsüne ve bacaklarına dokunduğunu öne sürdü.

FOTOĞRAF GÖNDERDİ

Öğretmen B.Y’nin şifreli mesajlajma uygulamaları Confide ve Signal üzerinden cinsel organının fotoğraflarını gönderdiğini iddia etti. B.Y.’nin kendisine zaman zaman şiddet gösterdiğini de ifade eden Ö.D., B.Y.’nin aynı okulda okuyan M.D. (17), K.B. (17) ve Y.Ş. (17) isimli üç kız öğrenciye daha tacizde bulunduğunu anlattı. Ö.D.’nin savcılığa verdiği ifadede şu iddialar yer aldı: “Okuldaki arkadaşlarla sohbet ettiğimiz bir whatsapp grubumuz vardı. Bu grupta herkes bu olaylarla ilgili itiraflarda bulundu. Beni sürekli evine davet ediyordu. Polise şikayet etmeyeyim diye bana tehditlerde bulunuyordu.”

TEHDİT EDİYORDU

İfadesinde, B.Y.’nin kendisine ve diğer arkadaşlarına şiddet gösterdiğini ve şikayetçi olmamaları yönünde tehdit ettiğini de anlatan Ö.D., “Beni sürekli sözlü ve yazılı olarak ‘eğer beni polise şikayet edersen seni öldürürüm. Annenle abini öldürürüm. Seni mezara sokarım’ şeklinde tehdit ediyordu. M.D. ve K.B. şiddete ve tehditlere şahit. M.D., bana onun evine gittiğinde kendisini dövdüğünü ve kollarının morardığını söylemişti. Aynı şekilde ‘seni öldürürüm, seni de mezara sokarım’ şekilinde hepimize tehditlerde bulunuyordu” dedi.

"GERÇEKLERİ YANSITMIYOR"
Yaşadıkları olayları okul müdürü Ersin Terat’a anlattıklarını; B.Y.’nin gönderdiği mesajları gösterdiklerini söyleyen Ö.D., şöyle konuştu: “Okul müdürümüz olayın üstünü kapattı. Müdüre gösterdiğimiz yazıda ‘yağmurlu havada hiç kimse için durmam bak sana mesaj yazıyorum. Bana sizli bizli konuşma senli benli konuş’ şeklinde yazıyordu. Müdür bize, ‘olabilir, ergenlik çağında gençlerimiz böyle düşünebilir’ diyerek olayın üzerini kapattı.” Ersin Terat ise olayın sadece bir iddiadan ibaret olduğunu, soruşturmanın ardından altından farklı bir durumun çıkabileceğini söyledi. İddialar hakkında yorum yapmak istemeyen Terat, Ö.D.’nin ifadesinin gerçekleri yansıtmadığını öne sürdü. Hakkında taciz iddiası bulunan B.Y. ise devlet memuru olduğu için açıklama yapamayacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi