Olay, saat 20.30 sıralarında Kuruçeşme Mahallesi 205/3 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, M.B. (17), 203/30 sokak üzerinde hazır yemek siparişi verilen işletmeye ait 35 AZA 683 plakalı motosikleti çalarak kaçmaya başladı. M.B.’nin motosikleti çaldığını gören işletme sahibi Fatih Y., 35 AKA 990 plakalı otomobil ile iş yerinde motokurye olarak çalışan Hamdullah K. ise 35 ATK 740 plakalı motosikletle, hırsızlık şüphelisi M.B.’yi takip etmeye başladı. Film sahnesinde benzerine rastlanabilecek takip sırasında hırsızlık şüphelisini yakalayan Hamdullah K. ile M.B. arasında arbede yaşandı. Bu sırada, M.B. yanında taşıdığı bıçakla motokuryeyi ayağından yaraladı.

KURYEYİ BIÇAKLADI KAÇMAYA DEVAM ETTİ

Motokurye Hamdullah K., acı içinde yerde kıvranırken, motosiklete binen M.B., kaçmaya devam etti. Bu sırada otomobille takibi sürdüren işyeri sahibi Fatih Y., önünde manevra yaparak kaçmaya çalışan M.B.’nin kullandığı motosiklete çarptı. Kazanın şiddetiyle otomobil takla atarken, savrulan motositletin çarptığı evin duvarı yıkıldı. Bu sırada evde bulunan İrfan Onat ve 5 yaşındaki oğlu şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ağır yaralanan M.B., ambulansla Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne daha sonra da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada tedaviye alınan M.B., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza sonra otomobilin camını kırarak çıkan işletme sahibi Fatih Y. ve bıçaklanan kurye Hamdullah K. ise hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan 2 yaralının da sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

'BOMBA PATLADI SANDIK'

Bu arada kaza sırasında savrulan motosikletin çarpması sonucu duvarı yıkılan evin sahibi İrfan Onat, büyük korku yaşadıklarını söyledi. Olayı anlatırken bomba patladığını zannettiğini ifade eden Onat, "Akşam işten eve geldim, koltuğa uzanmıştım. Çocuğum da karşı koltukta telefonla oynuyordu. O sırada bir gürültü geldi, ben bomba patladı sandım. Çocuğumun fırladığını gördüm, kafamın yanına tuğla parçaları geldi. Ben o esnada çocuğumu yerden kaldırdım. Baktım herhangi bir şey olmayınca delikten dışarıya çıktım. Bir baktım motosiklet var, yerde takla atan bir araç var. Aracın içerisindeki camı kırarak olay yerinden kaçtı. Mahalleli sokağa döküldü, polisler geldi." dedi. 

Olayda yaşamını yitiren hırsızlık şüphelisi M.B.’nin cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yaralılar, Fatih Y. ve Hamdullah K.’nın ise tedavilerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüleceği bildirildi. Soruşturma sürdürülüyor.

YARALILAR HASTANELERE SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine adrese çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan durumu ağır olan Musa Bakır, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırılırken, motokurye Hamdullah K., ile otomobil sürücüsü Fatih Y., çeşitli hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan Bakır, daha sonra sevk edildiği İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdi. Hastaneye akın eden yakınları sinir krizi geçirirken, savcının incelemesinin ardından Bakır’ın cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazada yaralanan motokurye Hamdullah K. ile iş yeri sahibi Fatih Y.'nin tedavilerinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

SIVAYLA KAPATILDI

Öte yandan dün akşam saatlerinde meydana gelen kazadan dolayı binanın zemin katında açılan gediğin sıvayla kapatıldığı görüldü.

"ARTIK BUNLARIN YAŞANMAMASINI İSTİYORUZ"

Kazada yaralanan motokurye Hamdullah K.'yi hastanede ziyaret eden İzmir Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Muzaffer Saklavcı, motokuryelerin sürekli tehlikelerle içli dışlı olduğunu söyleyerek bu tarz olayların yaşanmamasını istediklerini söyledi. Saklavcı, "Dün Whatsapp gruplarımıza düşen bir videoda alkollü sürücünün kurye arkadaşımıza çarptığı bir kaza olduğu söylendi. Bunun üzerine ben de kazanın olduğu yere gittim. Orada olayın aslında öyle olmadığını öğrendik. 17 yaşında uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen bir genç, iş yeri önünden motosikleti çalıp kaçıyor. Daha sonra motosikleti çalınan Hamdullah arkadaşımız da başka bir motosikletle o kişinin peşine düşüyor ve düşürüyor arkadaşı. O sırada bir boğuşma oluyor ve hırsız, bizim kurye arkadaşımızı baldırından bıçaklıyor. Bıçak atar damara denk geldiği için çok fazla kan kaybı yaşıyor ve motosikletiyle direk hastaneye atıyor kendini. Bu esnada da iş yeri sahibi hırsızı kovaladığı otomobiliyle sokaklar dar olduğu için çarpışıyor ve ne yazık ki kendisi yaralanıyor, motoru çalan kişi de hayatını kaybediyor. Kurye arkadaşımızı ziyaret ettik. Yoğun bakımdan çıkmış ve ameliyata alınacakmış. Şu an durumunun iyi olduğunu söyledi. Hayatını kaybeden şüpheli henüz 17 yaşında, patronu ve kendisi hastanede. 'Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı' diyerek üzüntüsünü dile getirdi bize. Biz motokuryeler olarak farklı farklı tehlikeli durumların içerisine düşebiliyoruz. Kuryelerin ölmesine, sakat kalmasına alıştık ama artık bunların yaşanmamasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.
 

DHA- İHA

Editör: Haber Merkezi