Olay, iftardan sonra meydana geldi. Deniz Postası TV Genel Yayın Yönetmeni Azim Deniz, Ramazan programına MHP’den istifa eden iş insanı Sedat Kılınç’ı davet etti. Stüdyoya gelen iş insanı Sedat Kılınç yayına hazırlanırken; stüdyoyu, Ülkü Ocakları’ndan olduğu iddia edilen bir grup bastı. Grup, hem Deniz Postası TV Genel Yayın Yönetmeni Azim Deniz’i hem de MHP’den istifa eden iş insanı Sedat Kılınç’ı darp etti.

Televizyon binasını basan grubun canlı yayına 5 dakika kala Kılınç’ı darp ederek dışarı çıkardığı, binanın önünde darbın devam ettiği, Kılınç’ın yaralı olarak arabasına binip hastaneye gittiği öğrenildi.

Sedat Kılınç, konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında “Değerli dostlar, ben iyiyim televizyon programı öncesi 100 kişiye yakın bir grup tarafından saldırıya uğradım. Ben iyiyim, hastahanede tedavi altındayım. Hastaneye gelen ülkemin her köşesinden arayan soran destek veren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Kaçırıldığım ve sürüklendiğim haberi doğru değildir. Ben ülkem, vatanım için ölmeye de hazırım” dedi.

Deniz Postası'ndan yapılan açıklamada ise “MHP ‘den geçtiğimiz gün istifa eden Sedat Kılınç’a yumruklarla saldıran öfkeli kalabalık, konuğu Sedat Kılınç’ı korumaya çalışan Gazeteci Azim Deniz’i de darp etti. ‘Bu program olmayacak, programa çıkmanıza izin vermiyoruz’ diyen ülkü ocaklı kalabalık grup Deniz Postası TV’nin ofisinden Sedat Kılınç’ı yumruklayarak kaçırdılar. İnsanların haber alma ve habercilik özgürlüğüne yapılan bu zorbaca müdahaleyi kınıyoruz. Bu saldırının hiçbir haklı tarafı olamaz. Her insan düşünce özgürlüğüne sahiptir. Her insan istediği programa katılabilir. Ülkü ocaklı gençlerin yaptığı bu saldırıyı zorbalığı şiddetle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“SEDAT KILINÇ’I ÇOK ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE DARP EDİP KAÇIRDILAR”

Azim Deniz ise yaptığı açıklamada, “Şu anda Deniz Postası TV'de canlı yayında olacaktık. Burada iş insanı ve Kocasinan Meclis Üyesi Sedat Kılınç'ı burada misafir edecektik. Ülkü ocaklarına ait yaklaşık 50 kişilik grup Deniz Postası TV'yi bastılar. Televizyon stüdyomuzun içerisinde beni darp ettiler. Sedat Kılınç'ı çok şiddetli bir şekilde darp ettiler ve Sedat Kılınç'ı kaçırdılar buradan. Stüdyodan adam kaçırdılar. Buradan misafirimizi darp ederek stüdyonun içinden kaçırdılar. Bunu ülkücüler yaptı” dedi.

HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Hastanede tedavi altında olduğu öğrenilen Sedat Kılınç’ın güvenlik nedeniyle tedavi edildiği hastaneden başka bir hastaneye sevk edildiği bilgisine ulaşıldı.

Özel hastaneye kaldırılan Sedat Kılınç, başından aldığı darbeler nedeniyle tedbir amaçlı yoğun bakıma alındı.

Olay mahallinde polis tarafından güvenlik önlemi alınırken, savcılık tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

SEDAT KILINÇ CANLI YAYINA BAĞLANDI: “RÖPORTAJ VERMEYECEKSİN DEDİLER”

Hastanede tedavi altında olan Sedat Kılınç, Halk TV canlı yayınına telefonla bağlandı. Kılınç, yaşananları şöyle anlattı:

* Şu anda hastanedeyim. Ben şu anda iyiyim. Beni televizyon programına davet ettiler. O programa katılmak için gittiğimde yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradım. Alçakça bir saldırı oldu. Ülkücülük ile alakası olmayan 100 kişilik grup alçakça bir saldırıda bulundu.

* Bunların kim olduğunu bilemiyoruz. 100 kişilik bir grup böyle bir saldırıda bulundular. Emniyet güçleri araştırıyor. Kim olduğunu bulacaklar.

* Darp olayı önce televizyonda, sonra aşağıda saldırı oldu. Daha sonra aracıma binerek hastaneye geçtim.

* Çok kalabalıklardı. 1-2 gün önce partiden istifam olmuştu. Akabinde röportajlarım olmuştu. Tekrar röportaj vermemi istemediklerini söylediler. ‘Röportaj vermeyeceksin' dediler.

Baki Ersoy'un disipline sevk edilişinin ardından yaptığı açıklamalara ilişkin Kılınç, “Ben Baki Bey’in disipline sevk edilmesinden sonra bunun doğru olmadığını düşünerek istifamı açıkladım. Olay bu kadar. Küçük bir eleştirisi oldu ülkenin ekonomik durumuyla alakalı, disipline sevk edildi. Ben bu olaydan rahatsız oldum istifa ettim” dedi.

TELEFONDA TEHDİDE DEVAM ETTİLER

Olayı duyuran gazeteci Azim Deniz’e yaşanan olaydan sonra tehdit telefonları yağdığı öğrenildi.

EKONOMİYİ ELEŞTİRİP PARTİSİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Kayseri Kocasinan İlçe Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Sedat Kılınç, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki göstermesiyle gündeme gelmişti. Kılınç, “Yaşadığımız yer belli. Enflasyon yüzde 36 değil neredeyse yüzde 80 var yani. Her şeyin fiyatı arttı” demişti.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da zamlar nedeniyle vatandaşın zor günler geçirdiğini ve TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söylemiş ve partisi tarafından Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Yaşanan gelişmenin ardından MHP Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, Baki Ersoy'a destek vererek partisinden istifa etmişti. Kılınç, “Söylediğine bakıyorum doğru mu evet doğru. Millet perişan, geçinemiyor, alım gücü kalmadı. Beni disipline sevk etmenize de gerek yok. Partim olan MHP'den istifa ediyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi