Geçtiğimiz yıl Aralık ayında eşi Bülent Soro tarafından İzmir Buca'da evinde katledilen Yazgül Çınarın kızı Nazlı Kartop İz Gazete'ye konuştu. 8 Haziran saat 11:30'da görülecek davaya ilişkin beklentilerini açıklayan Kartop olayın gerçekleştiği günü anlattı. Kartop yaptığı açıklamada: "Olay günü sabah 11:00'de annemi görüntülü olarak aradım. Temizlik yapıyordu. Görüştükten sonra tartışıyorlar ve annem bayılıyor, sinir krizi geçiriyor. Evin üst katında oturmakta olan amcam ve çocukları eve gelerek annemi evlerine çıkarıyorlar ve kahvaltı ediyorlar. Annem temizliğine devam etmek için saat 2 de evine iniyor ve bir daha annemden ses gelmiyor. Annemi saat 14:30'da 6 öldürücü bıçak darbesiyle ve başına 2 ağır darbeyle vurarak öldürdükten sonra salon halısına saklayarak evin girişindeki kilere taşıyor. Annemin üstüne ağır çuvallar atarak saklamaya çalışıyor. Akşam saat 19:00 civarı amcam ve çocukları bana ulaştı ve şunları söyledi:' Yengemden ses gelmiyor. Telefonu kapalı, haberin varmı?' Bu şekilde annemi aramaya gidiyorum. Gittiğimizde  annemi öldürdüğü salon temizlenmiş, halılar değiştirilmiş, kapı ve pencere her yer açılmıştı. Katil, kayıp başvurusunda bulunurken bizle beraber telaşlı bir şekilde arıyordu annemi. Kardeşlerim ile birlikte gece 23:00 civarı annemin cansız bedenini çuvalların altında, halıya sarılı halde bulduk. Daha sonra polis katili aldı ve aynı gün içinde tutuklandı" diyerek olay gününü anlattı. 

Katil zanlısı Bülent Soro'nun, suçu kardeşine yıkmaya çalıştığını söyleyen Kartop: "Katil olay günü tutuklandığında ifadesinde suçu erkek kardeşime yüklemeye çalıştı. İlk duruşmaya 1 hafta kala cinayeti tek başına işlediğini itiraf etti. Katil Olay günü tutuklandı" ifadelerine yer verdi.

Dava sürecinde katil zanlısının annesine iftiralar attığını söyleyen Kartop: "Yarın görülecek olan davamız 3.duruşma olucak. Bu süreçte katil zaman kazanmak adına anneme iftiralar atmaya devam etti. Telefon kayıtları ve bilgileri istendi. Kayıtlar temiz çıktı" dedi. Katilin iyi hal indirimi olmadan, cinayeti planlayarak ve tasarlayarak yaptığını, mutfakta keser testere gibi aletler bulunduğunu, cinayet sonrasında ortadan kaldırma girişiminde bulunduğunu göz önüne alarak ağırlaştırılmış müebbet cezasını istediklerini belirtti. Kartop:" Emsal bir karar olsun. Annem ve katledilen diğer kadınlarımızın davalarına bir örnek olsun. Biz annemin olduğu gibi tüm yaşam hakkı elinden alınmış kadınların ve bu tehditlere maruz kalan kadınların yanındayız" diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi