İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün 'Hücre Evi Yapılanması'na operasyon düzenledi. 27 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, aralarında mahrem yapı içerisinde görev alan, örgütün gizli haberleşme sistemi olan Bylock'u kullandığı belirlenen, hakkında arama kararı olan ve halen örgütsel faaliyetlerine devam eden 31 şüpheliyi yakaladı.

Hücre evinde yapılan aramalarda ise cezaevinde yatan veya firari olarak aranan örgüt mensuplarına verilmek üzere, örgüte müzahir kişilerden toplandığı değerlendirilen poşetlenmiş şekilde, toplam 203 bin 950 TL,  68 bin 350 Amerikan Doları, 3 bin 380 Avro ve bir miktar ziynet eşyası ile gizli haberleşme, veri aktarımının sağlanması için özel program yüklenmiş toplam 54 tablet bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

ŞÜPHELİLER ARASINDA YÖNETİCİLER DE VAR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin hücre evi yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 31 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Şüphelilerin arasında mahrem yapıda görev alan sözde yönetici pozisyonundaki kişilerin de olduğu bildirildi. FETÖ'nün sözde 'Gediz büyük bölge hadimi', 'Buca sorumlusu', 'Hatay ili sahil eyaleti imamı', 'İzmir Büyükşehir üniversite mesulü', 'Buca bölgesi eyalet talebe mesulü', 'Buca eyalet üniversite mesulü', 'Bornova il üniversite mesulü', 'İstanbul ilinde büyük bölgeci' ve 'Hatay ili sahil eyaleti talebe mesulü' gibi görevlerle anılan kişilerin de olduğu öğrenildi.

DHA
Editör: Haber Merkezi