DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Olay saat 11.30 sıralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde meydana geldi. Acile servise iğnesini yaptırmak için gelen bir yurttaş, ekipler kanamalı bir hastaya müdahale ettiği için onunla ilgilenemeyince sinirlendi. Güvenlik görevlisine saldırıda bulan şahıs, çevrede bulunan kişiler tarafından oradan uzaklaştırılırken, sağlıkçılar konuya yönelik tepki niteliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.


Açıklamayı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir Devrim Demirel, “Yine sağlıkçı, yine şiddet. Onlar bu cesareti yetersiz kanunlardan alıyor. Biliyorlar ki buradan çıktıktan sonra birkaç saate serbest bırakılacaklar. Onlar mahkemeye birkaç kez gidip gelecek, biz yediğimiz dayak onlara kar kalarak yaşayıp gideceğiz. Ama hayır. Her seferinde direneceğiz, karakolsa karakol, mahkemeyse mahkeme. Biz tanımadığımız insanlara hizmet etmeye çalışıyoruz, hiç kimsenin de bize bu şekilde davranmaya hakkı yok” dedi.

‘KARAKOLSA KARAKOL, MAHKEMEYSE MAHKEME’
“Sağlıkçıların şiddete maruz kalmasını engellemesini sağlayacak kanunların bir an önce çıkarılarak sağlık emekçilerinin güvenliğe kavuşturulmasını istiyoruz” ifadelerini kullanan Demirel, “Ayrıca hastanemizde daha önce var olan güvenlik kuvvetlerinin yeniden hastanemizde görev yapmasını istiyoruz. Bununla ilgili yazışmaları gerçekleştirdik, yapmaya da devam ediyoruz. Suat Seren Hastanesi ile ortak bir noktada kurulacak güvenlik noktasının bütün masraflarını üstümüze alacağız. O güvenlik kuvvetlerinin her türlü ihtiyacını karşılayacağımıza söz veriyoruz. Yeter ki hastanemizde 24 saat polis olsun, yeter ki biz çağırdığımızda polis yanımızda olsun, yeter ki biz çağırdığımızda kanun arkamızda olsun. Ama her ne olursa olsun, dayak yemeyeceğiz, dayak yedikçe daha çok direneceğiz, karakolsa karakol, mahkemeyse mahkeme” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR BU OLAYIN ARKASINDA DURACAK’
Demirel, “Arkadaşlarımız şu anda karakolda. Ben de karakol amiriyle görüştüm. Onlara her türlü sosyal desteği verdik, aramaya ve işin arkasını takip etmeye devam ediyoruz. Belediye Başkanımız başta olmak üzere bütün İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerin olaydan haberi var. Belediyemizin avukatları, ilgilileri, yetkilileri bu olayın arkasında duracak” dedi.

Açıklamada, ‘Sağlıkta şiddet istemiyoruz, şiddet varsa hizmet yok, direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Editör: Haber Merkezi