GİZEM TABAN/İZ GAZETE - Bugün saat 11:00 sıralarında Çankaya Semti’nde gerçekleşen olayda silahlı kişi binayı ateşe verdi. Olayda parti binasında çalışan Deniz Poyraz isimli bir kişi hayatını kaybetti, gelen polis ekiplerinin çalışması sonucu 1 kişi gözaltına alındı.

Korkan vatandaşlar, korunaklı yerlere kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Yaya geçişine sokak kapatıldı. 

HDP'liler ise parti binası çevresinde toplanarak saldırıya tepki gösterdiler. 

HDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; ‘’İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır. İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır.’’

İzmir Valiliği'nden açıklama!

İzmir Valiliği resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada saldırganın sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olduğunu ve tabanca ile Deniz Poyraz'ı öldürdüğü açıklandı. 

HDP'liler ile kolluk kuvvetleri arasında gerginlik

HDP binasına saldırının ardından olay yerine gelen HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, avukatlar ve parti il yönetecileri ile kolluk kuvvetleri arasında gerginlik yaşandı. Ardından Kemalbay ve avukatlar olay yeri incelemesini gözlemlemek için binaya girdi. 

HDP'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA: HEDEF GÖSTEREN İKTİDAR, YÖNLENDİREN İÇİŞLERİ BAKANLIĞIDIR!

Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi.

Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır.

VEFAT EDEN KİŞİNİN ANNESİ OLAY YERİNDE

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın annesi olay yerine geldi. Anne Poyraz ile birlikte partililer Kürtçe sloganlar attı. 

Bina çevresinde toplanan kalabalıktan birinin 'Başkan Apo' sloganı atması gerginlik yarattı. Partililer ve vatandaşlar arasında çıkan arbedeyi polis ayırdı. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve parti il yöneticileri olay yerine geldi. 

'PKK'dan nefret ettiğim için rastgele ateş ettim!'

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in haberine göre Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan şüpheli, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi. 

Son gelen bilgiye göre HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan bugün saat 17:00'de İzmir'de olacak. Buldan'ın 17:30'da HDP İzmir İl Binası'na gelip bir açıklama yapması bekleniyor. 

ANNESİNİN YERİNE İŞE GELMİŞ

HDP İl Başkanlığı'nda O.G. tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği belirtildi. Deniz Poyraz'ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu bildirildi. Savcının incelemesinin ardından Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı.


Şüpheli O.G.'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Saldırının düzenlendiği HDP İzmir İl Binası önünde açıklama yapması beklenen HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan'ın açıklamasından önce partililer, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar bina önüne gelerek slogan attılar ve protestoda bulundular. Alanda bulunanların 'Katil AKP' sloganı attığı da duyuldu. 

Saldırının ardından HDP İzmir İl Binası'nın içinden ilk görüntüler geldi. 

Saldırı, HDP İl Binası önünde protesto edildi. Olay sonrası İzmir’e gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan saldırıya ilişkin il binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından HDP TBMM Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, olay yerindeki emniyet güçlerine; HDP İl binası önünde bulunan evlat nöbeti tutan aileler için kurulan çadırın provokasyon niteliği taşıdığını belirterek çadırın kaldırılmasını talep etti. Beştaş, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’a istifa çağrısı yaptı. Beştaş, saldırganın sosyal medya paylaşımlarına değinerek, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik en küçük bir hakarette harekete geçildiğini ancak bu tür paylaşımlara tepkisiz alındığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi