İz Gazete - İzmir'de gazeteci Süleyman Gençel, bu sabah saatlerinde eve gelen polis ekibi tarafından gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Gençel’in gözaltına alınma nedeni, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret" iddiası…

Gençel, kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımında, “Güvenlik Şube'den 2 polis arkadaş geldi. Sanırım bir paylaşım nedeniyle şikayet olduğu için savcılık ifadesi vereceğim onlarla birlikte. Önce hastaneden rapor alacaklarmış. Haydi bakalım” diyerek olayı duyurdu. Gençel'in son Facebook paylaşımı olan "Trump konuşurken ki ilk kez bu kadar uzun seyrettim. Tipik Erdoğan tarzı" paylaşımının gözaltı nedeni olduğu iddia edildi.

"Binali'nin Puslu Limanı" adlı kitabı nedeniyle geçtiğimiz günlerde de ifade veren gazeteci Serdar Öztürk ise, sosyal medya hesabından, “İzmir'de gazeteci Süleyman Gençel'i gözaltına aldılar. Gerekçesi söylenmedi ama Cumhurbaşkanı'na hakaret muhtemelen. Geldiğimiz noktaya bak” diyerek, gerekçenin Cumhurbaşkanı’na hakaret olabileceğini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi