HALİL İBRAHİM KARABIYIK-  Kemalpaşa ilçesine bağlı Bağyurdu Mahallesi'ndeki bir tavuk fabrikasında, parça paket bölümünde gece vardiyasında çalışan 25 işçide kusma, bulantı ve nefes darlığı şikayetleri görülmeye başlandı. Fabrika yetkilileri durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine fabrikaya sevk edilen ambulanslarla işçiler, Turgutlu Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İşçilerden 12'sinin, ilk müdahalelerinin adından İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne sevk edileceği belirtildi.

Fabrikada yapılan incelemede, işçilerin soğuk hava deposundan sızan amonyaktan etkilendiği tespit edildi. 

4 İŞÇİ TABURCU EDİLDİ, 23'Ü TEDBİR AMAÇLI GÖZLEM ALTINDA

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde faaliyet gösteren bir tavuk fabrikasının soğuk hava deposundan sızan amonyaktan etkilenip hastaneye kaldırılan işçilerden 4'ü taburcu edildi. Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 9 işçi ile İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne götürülen 14 işçinin ise tedbir olarak hastanede gözlem altına tutulduğu bildirildi.

Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada, işçilerin hafif etkilendiği, amonyak etkilenmesinde görülen ve asıl tehlikeli olan göz ve ağız yanması gibi şikayetlerin bulunmadığı, kör olma tehlikesiyle karşı karşıya olan kimsenin olmadığı bildirildi. Hastane yetkilileri, tedavileri tamamlanan 14 işçinin tedbir olarak hastanede gözlem altında tutulduğu da kaydetti.

Fabrikada üretim dururken, sızıntının meydana geldiği soğuk hava deposunda teknik ekiplerin çalışma yaptığı ve fabrikanın amonyaktan arındırılması için çalışmaların da sürdüğü bildirildi.

DHA

Editör: Haber Merkezi