Gazetemizin, ‘Kırmızı Pazartesi’ başlığı ile manşete taşıdığı, Hülya Şellavcı cinayeti ile ilgili önemli, bir gelişme yaşandı. Şallavcı’nın defalarca koruma talep ettiği hakkında tazyik hapsi uygulanması istediği, katil zanlısı, 59 yaşındaki Kaffar Yeğin 20 gün sonra Konak’ta yakalandı.

Cinayet ile ilgili yargı muhabiri Alican Uludağ önemli detaylar paylaşmış, Hülya Şellavcı’nın ölümünden önce “beni öldürecek, kurtarın” çığlının görülmediğini ortaya çıkarmıştı. Uludağ’ın paylaştığı detaylara göre, 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı (52), 6 ay önce Kaffar Yeğin (59) ile evlendi. Ancak Şellavcı, 25 Eylül’de İzmir 16. Aile Mahkemesi’de boşanma davası açtı. Bununla birlikte şiddet ve tehditler başladı. 1 Ekim’de Hülya Şellavcı’yı işyerinde darp etti, telefonunu kırdı. Hülya Şellavcı, Bornova Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinde şikâyet etti. İzmir 16. Aile Mahkemesi, 3 Ekim’de Kaffar Yeğin’in Hülya Şellavcı’nın işyerine, aile konutuna yaklaşamaması konusunda koruma tedbiri verdi. Ancak bu karar sanığı durdurmadı. Önce 7 Ekim’de telefonla tehdit etti. 8 Ekim’de de Hülya Şellavcı’nın iş yerine giderek koruma kararını ihlal etti. Kaffar Yeğin, 9 Ekim’de ise telefonla hem Hülya Şellavcı’yı hem de avukatını tehdit etti. Konu hem emniyete, hem savcılığa defalarca bildirildi. Hülya Şellavcı, tehdit ve ihlallerin sürmesi üzerine avukatı aracılığıyla 11 Ekim’de İzmir 16. Aile Mahkemesi’ne başvurarak sanık hakkında tazyik hapsi uygulanması konusunda talepte bulundu. AYM’nin emsal ihlal kararı sunuldu. Ancak İzmir 16. Aile Mahkemesi; “Kaffar Yeğen’in savunmasını almadan hürriyeti bağlayıcı ceza veremeyiz” gerekçesiyle tazyik hapsi talebini reddetti.

ÖLÜMDEN SONRA KARAR

Ayrıca Kaffar Yeğin'in daha önce Almanya'da baltayla ilk eşini öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 7 yıl hapis cezası aldığı öğrenildi. Şüpheli eş aranırken, İzmir 16. Aile Mahkemesi'nden Yeğin için zorlama hapis kararı çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile düzenlenen ek karara göre; sanığın tedbir kararını 4 kez ihlal etmesi nedeniyle 30 gün zorlama hapis ile cezalandırılmasına karar verildi.

ZANLI YAKALANDI

Öte yandan, cinayet şüphelisi K.Y.'nin, polis ekiplerince Konak ilçesinde bulunan bir ikamette saklandığı tespit edildi. Ekipler tarafından yapılan operasyonla şüpheli K.Y., gizlendiği evde kıskıvrak yakalandı. Şüpheli K.Y.'nin cinayetin ardından polis ekiplerine yakalanmamak için sürekli yer değiştirdiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi