GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE - Öğrenci Veli Derneği Bergama Şubesi, Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen taciz davası öncesi basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Fikret Parlas, “İstismarcıların, zalimlerin karşısında duruyor, geleceğe sahip çıkıyoruz. Çünkü biz ayağa kalkarsak istismarcıların, zalimlerin diz çökeceğini biliyoruz.”diye konuştu. Sadece mağdur ailenin ve zanlının katıldığı duruşma 5 Şubat’a ertelendi. Adliye önündeki açıklamaya Dikili Kadın Platformu ve Eğitim-Sen Dikili Temsilciliği de katılarak mağdur aileye destek oldu.

Dikili’de bir bakkal sahibinin, kızının arkadaşını 7 yaşından beri taciz ettiği iddiası ile görülen davada 4. duruşma yapıldı. Sadece mağdur aile ile sanığın alındığı kapalı duruşma kısa sürdü. Sanığın tutuksuz yargılandığı davada aile, çocuğuna istismarda bulunan kişinin cezalandırılmasını istedi. 11 yaşına geldiğinde yıllardır taciz edildiğini fark eden çocuğun, ailesine yaşadıklarını anlatması ile ortaya çıkan olayda sanık ise iftiraya uğradığını ileri sürdü.

MÜREKKEBİ KURUMADAN…

Duruşma öncesi basın açıklaması yapan Veli Derneği Bergama Şubesi başkanı Fikret Parlas: “Gün geçmiyor ki, ülkemizin herhangi bir yerinde, çocuklarımız, canlarımız, en kıymetlilerimiz istismara, şiddete, her türden sömürü ve hak ihlallerine maruz kalmasın. Gün geçmiyor ki, gerici tarikat/cemaat ve vakıflara ait yurtlarda, çocuklarımızın başına bir kötülük gelmesin. Dikili’deki bir cemaat yurdunda tacize uğrayan çocukların zanlısı verdiğimiz mücadeleler sonucu 53 yıl ceza aldı. Daha o kararın mürekkebi kurumadan bugün yine Bergama Ağır Ceza Mahkemesindeyiz. Dikili Çandarlı’daki bir ortaokulda Matematik öğretmeni onlarca kız öğrencisini taciz ettiği için görevden uzaklaştırılarak tutuklandı. Bu çocuklarımızın yaşadıklarını başka çocuklar yaşamasın diye, Bergama Veli Der olarak, tüm duyarlı kesimlerle hep çocuklarımızın yanında olduk. Ailelerle hem hukuksal, hem psikolojik hem de sosyal destek ve dayanışma içerisinde olduk.” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİMİ UYARDI

Bu yaşananların temel nedenini, eğitim üzerinden uygulanan toplum mühendisliği olduğunu ileri süren Parlas; “Demokratik, laik, bilimsel, parasız ve kamusal eğitimden uzaklaşılarak; çocuğun/insanın kişiliğine önem vermeyen, baskıcı, cinsiyetçi, güce sadakati dayatan, sorgulamayan, sadece inanan, öğrenmek istemeyen bir toplum profilinin yaratılmış olmasıdır. Bu durum kesinlikle kabul edilemez. Milli Eğitim’in tarikat ve cemaat vakıflarıyla imzalanan tüm protokoller derhal ve kayıtsız koşulsuz iptal edilmelidir. İktidar ve bakanlık, çocuklarımızın geleceği üzerinde kendi ideolojik ve politik tercihleri doğrultusunda sosyal mühendislik yürütmeye son vermelidir. Çocuklarımızı kendi ajandasına alet etmeye çalışmaktan vazgeçmelidir.”dedi.

Editör: Haber Merkezi