Olay akşam saat 22.00 sıralarında kent merkezinde bulunan 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda meydana geldi. Cezaevinden 4 ay önce tahliye olan Azeri uyruklu Elvin Umayev (38) boşanma aşamasında olduğu eşi Turana Umayev (34) ile çocukların velayeti konusunda görüşmek üzere parkta buluştu. Çay bahçesinde oturan ikili arasında tartışma çıktı. Bu sırada Elvin Umayev, tabancayla Turana Umayev’in başına tek el ateş etti. Kanlar içinde oturduğu sandalyeye yığılan kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Elvin Umayev ise silahıyla polis noktasına giderek teslim oldu.

Turana Umayev’in cansız bedeni, olay yeri ve savcılık incelemesi sonrası Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Gözaltına alınan şüpheli Elvin Umayev de sorgusu için emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CİNAYET ANI KAMERADA

Cinayet anı ise çay bahçesinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde bir süre masada oturan Elvin Umayev’in ayağa kalkarak, belinden çıkardığı tabancayla Elvin Umayev’in başına ateş ettiği görüldü. Cinayetten sonra bir süre parkta yürüyen cinayet zanlısı, polisler olay yerine geldiğinde ellerini kaldırarak teslim oldu. (TELE1)

Editör: Haber Merkezi