Ankara Mamak’ta, dün saat 14.30 sıralarında Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında bir kişi elindeki sandalyeleri cemevi dedesinin olduğu yere doğru fırlattı. Saldırganın fırlattığı sandalyelerden biri cemevinde oturan bir yurttaşın başına geldi. Saldırgan daha sonra cemevinden koşarak uzaklaştı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Saldırgan daha sonra cemevinden koşarak uzaklaştı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Başına sandalye gelen yurttaş hafif yaralı halde hastaneye götürüldü.

İLLİMUNATİ YAPTIRMIŞ

Gazeteci Murat Ağırel, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Ağırel, saldırganın 1998 Kars doğumlu olduğunu ve İzmir'de yaşadığını belirtirken şahsın ifadesi hakkında da bir paylaşım yaptı. 

Ağırel, "İfadesine göre İzmir’den Ankara’ya geliyor ve geldiği gün üç yere saldırıda bulunuyor. Neden yaptığı,kimin yaptırdığı sorusuna  'İllimunati' yaptırdı cevabını vermiş. Gerçek faillere ulaşılmasın diye dalga geçiyor!" dedi.

DİYANET BAŞKANI ALİ ERBAŞ SALDIRIYI KINADI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, “Ankara'da Cemevlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

Erbaş, “Muharrem ayını idrak ettiğimiz bu mübarek günlerde kardeşliğimize kast edenlere fırsat vermeden fitneye, fesada karşı birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz İnşallah” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi