Bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı tahmin ediliyor. Saldırı sonrası biri ağır 8 kişi yaralandı. Ağır yaralının bir bacağını kaybettiği bildiriliyor...

Sabah saat 08.00 sıralarında, Buca’nın Aydın-İzmir Otoyolu’na yakın bölümünde yer alan Buca-Koop Mahallesi’nde, Ahmet Piriştina Bulvarı’ndaki bir çöp konteynerine konulan bomba, cezaevi servis otobüsünün geçişi sırasında patlatıldı.

Patlamayla birlikte biri ağır olmak üzere 8 kişi yaralandı, servis otobüsünde hasar meydana geldi, çevredeki evlerin camları kırıldı. Haber verilmesiyle birlikte olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşındı. Servisin içerisinde gardiyanların ve mahkumların olduğu öğrenildi. Bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı tahmin ediliyor.

YARALILARDAN BİRİNİN AYAĞI KOPTU

Yaralılardan birinin ayağının koptuğu ve durumunun ağır olduğu, diğer 7’sinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Otobüsün çevresinde önlem alan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da olay yerine gelerek patlamayla ilgili bilgi aldı.

Olay yerinden ilk fotoğraflar:

Editör: Haber Merkezi