Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nden olayla ilgili açıklama yapıldı. AKP'li belediye tüyler ürperten katliamla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü'nün görevden alındığını duyurdu.

2 KİŞİ TUTUKLANDI 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada ise, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı. Şüpheliler Murat Bacak ve Sefa Çakmak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, tutuklanan Murat Bacak ve Sefa Çakmak'ın emniyete verdikleri ilk ifadelerinde kendilerini savundukları ortaya çıktı.

“KENDİMİ KORUDUM”

Köpeğin kafasına kürekle defalarca vurarak katleden Murat Bacak verdiği ifadede şunları söyledi:

 “Ben sağlık teknisyeni olarak çalışıyorum. Olay günü barınaktaki hayvanlara parazit aşı ve ilaçlama uygulaması yapıyorduk. S.Ç içerden getirilen köpeği tutmaya çalışıyordu. Fakat köpeği tutamadı. İlk olarak köpek bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için köpeğe kürekle 1 kez vurdum. S.Ç köpeği kontrol altına alsa da o panik ile 2 kez daha köpeğin kafasına kürekle vurdu. Köpek şoka girdi. daha sonra tıbbi müdahalesini yapıp kafesine gönderdim. Son durumundan haberim yok. Benim bu olayla ilgili 3 günlük sağlık raporum bulunuyor.”

“KENDİNİ KORUMAK İÇİN KÖPEĞE VURDU”

Barınakta 2 önce işe başladığını söyleyen Sefa Çakmak'ın ise ifadesinde ‘Köpekleri parazit ilaçlaması için ara koridora çıkardık. O sırada saldırgan bir köpek vardı. Ben onu yakalama aparatı ile tutuyordum. Köpek bir anda M.B ye saldırdı. O da kendini korumak için köpeğe vurdu. Köpek baygınlık geçirdi. Daha sonra köpeğe gerekli tedavisini yapıp kafesine koyduk” dediği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi