İz Gazete/Özgür Şengül- Menderes'te yaşları 6 ile 11 arasında değişen kız öğrencilerine cinsel içerikli film izlettiği ve istismarda bulunduğu gerekçesi suçu ile yargılanan okul müdürü A.Ş, 82 yıl 6 ay hapse mahkum edilmişti. Yargıtay'ın iki kez bozma kararının ardından yeniden hakim karşısına çıkan sanığa aynı ceza talep edildi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık A.Ş, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği avukatları yer aldı. Sanık A.Ş, verdiği savunmada kendisine kumpas kurulduğunu, başarılı olduğu için kıskanıldığını söyledi. Sanık avukatı ise müvekkilinin suçsuz olduğunu, kaçma şüphesi olmadığını savunarak tahliyesini talep etti. 

DAVA 8 EYLÜL'E ERTELENDİ

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına, sanık avukatına esas hakkındaki mütalaasını sunmak üzere süre verilmesine karar vererek duruşmayı 8 Eylül 2022 tarihine erteledi.

"İSTİRMARCILAR EN AĞIR CEZAYI ALSIN"

Dava sonunda açıklama yapan UCİM Genel Başkanı Saadet Özkanefe, "Bugün mücadelemizin temeli olan 6 kız çocuğumuzun davasındaydık. Çocuklar büyüyor, büyüyecek. Onlar ülkemize ahlaki cesaretin önemini anlattılar. Artık çocuklar huzur bulsun. Girdiğimiz davalarda çocuk istimarcıların pişmanlığını duymuyoruz. Artık davalar hızlı bitsin, hızlı kararlar verilsin istirmarcılar en ağır cezayı alsın" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi