​Bornova'da esnaf kefaletten 150 bin lira kredi çeken kişi, kimliği belirsiz kişilerce takibe alındı. 5'inci Sanayi Sitesi'nde bir dükkanın önünde duran otomobil sürücüsünün iş yerine girmesini fırsat bilen şüpheliler, araçlarından indi. Otomobilin arka camını kıran şüpheliler, içindeki 150 bin lirayı alarak kaçtı. Olayı gören çevredekiler, durumu polis ve araç sahibine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. 

SAHTE PLAKA KULLANMIŞLAR

Ekipler, görgü tanıklarının ifadesinden aracın plakasını belirledi. Yapılan çalışmayla söz konusu plakalı aracın Karşıyaka ilçesinde olduğu tespit edildi. Kısa sürede otomobile ulaşan ekipler, sürücü koltuğunda yaşlı bir adam ile karşılaştı. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin bu otomobilin plakasını kopyalayarak hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. 

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerin bulunduğu araç, park halindeki otomobilin yanına yanaşıyor. Bu sırada arka koltukta bulunan bir kişi, camdan çıkarak diğer otomobilin camını kırıyor. 150 bin lirayı alan şüpheliler daha sonra olay yerinden hızla uzaklaşıyor.  

'BORCUM İÇİN KREDİ ÇEKTİM, 150 BİN DAHA BORÇLANDIM'

Kamera kayıtlarını izledikten sonra şoke olduğunu söyleyen Coşkun K., "165 bin lira kredi aldıktan sonra dükkana geldim. Paranın içinden arkadaşıma olan borcumu ödemek için 15 bin lira alıp gerisini aracımın arka koltuğuna bıraktım. Aracı kilitleyip arkadaşın dükkanına gittiğimde 'Hırsız var' bağrışmalarını duydum ve geldiğimde paramın çalındığını gördüm. Hemen polisi arayıp şikayetçi oldum. Ekiplerin yaptıkları incelemelerde, hırsızlar camı kırdıkları için herhangi bir parmak izine rastlanmadı. Arabadan inmeden paramı çalmışlar. 15-20 dakika burada bekleyip bizi gözetlemişler ve dükkandan ayrılmamı fırsat bilip harekete geçmişler. Olayın nasıl olduğunu da kamera kayıtlarını izledikten sonra anladık. Cipin ön camında dahi simsiyah film var. Yüzleri de kapalı olduğu için kim olduklarını bilmiyoruz. Büyük ihtimalle bankadan itibaren takip edilmişim. Kayıtları izleyince şoke oldum. Gündüz vakti bu nasıl bir cesaret?" dedi.

Maddi olarak iflasın eşiğine geldiğini belirten Coşkun K., "Kredi borçlarımı ödemek için çekmiştim. Hem mevcut borçlarımı ödeyemeyeceğim gibi hem de 150 bin lira daha borçlandım. Çok zor durumdayım ve iflasın eşiğine geldim. Ne olur beni bu durumdan kurtarın. Bun paraları ödeyecek gücüm yok. Emniyet mensuplarından rica ediyorum benim paramı bulsunlar" diye konuştu.

'PROFESYONEL VE KORKUSUZLAR'

Mahalle esnafından Akif Karabulut (30), hırsızların profesyonel olduklarını belirterek, "Bir aracı tamir etmiştim ve döndüğümde hengameyi gördüm. O telaşla hemen kamera kayıtlarına baktık ancak biz bulana kadar adamlar gitmişti. Mahallemizde birkaç kez daha hırsızlık olayı yaşanmıştı, ancak hiç bu kadar büyük bir şey olmamıştı. Adamlar çok profesyonel ve korkusuzlarmış. Güpegündüz çay içmeye gelir gibi arabanın içinden parayı alıp gitmişler. Bu durum bizi de korkutuyor. Bu işi yapanların şebeke olduğunu düşünüyorum. Hem Coşkun ustanın hem de bizim rahatlamamız için hırsızların bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

DHA

Editör: Haber Merkezi