Göztepe - Altay maçındaki olaylara sebebiyet veren şahıs tutuklandı. Altay kalecisi Ozan'ı darp eden M.N.A kasten öldürmeye teşebbüsten tutuklandı. M.N.A, "Sporda şiddet" yasasından değil, 'Kasten öldürmeye teşebbüs'ten tutuklandı.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki olaylar Altay tribününden işaret fişeğiyle atılmasıyla başladı. Bir Göztepeli taraftar ağır yaralandı. Sahaya iki ambulans girdi. O esnada tribünden atlayan Göztepe taraftarı, söktüğü korner direğiyle kaleci Ozan Evrim Özenç'i başından yaraladı.

Saha içinde yaşanan olaylar stat dışına taştı. İzmir'de gece geç saatlere kadar Göztepe ve Altay taraftarları kavga etti. Polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Olayları başlatan işaret fişeklerini ise özel ambulans şirketinin şoförlerinin soktuğu tespit edildi. Bir şoför, yapılan teklifi kabul ettiğini itiraf etti.

NE OLMUŞTU?

Dün oynanan ve tribüne atılan fişek sonrası müsabaka durduğu sırada sahaya inen bir taraftarın köşe gönderiyle saldırması sonucu yaralanan ve ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Ozan Evrim Özenç'in başında oluşan kesiğe müdahalede bulunuldu.

Kontrol amaçlı hastanede tutulan Ozan Evrim Özenç'in, bugünkü kontrollerin ardından taburcu edilmesine karar verildi.

Öte yandan ligin 16. haftasında 4 Aralık Pazar günü Dyorex Boluspor'u konuk edecek Altay'ın 2 günlük iznin ardından hazırlıklarına başlayacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi