İZ GAZETE- Basın açıklamasında işten çıkarmalar için hiçbir gerekçe sunulmadığı kaydedilirken, altı işçinin neden işten çıkarıldığına dair hiçbir gerekçenin olmadığı belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca sendika olarak seçilmiş bir belediye başkanı ile hiçbir problemleri olmadıkları dile getirilirken “Bizim tek amacımız işimizi, ekmeğimizi ve haklarımızı korumaktır” denildi.

RAMAZAN AYINDA İŞÇİ KIYIMI

Türkiye’nin ağır bir ekonomik krizde olduğu ve resmi işsiz sayısının beş milyona dayanmış olduğu hatırlatılırken, “Böyle bir ortamda, üstelik ramazan ayında zaten borçla, krediyle ayakta duran, ev geçindiren, çocuk okutan bu arkadaşlarımızı açlığa mahkum etmek ve sadece onları değil eş ve çocuklarını da cezalandırma hakkı adalete sığar mı?” ifadelerine yer verildi.

 Açıklamada ayrıca uzunca bir süredir ilçe belediyelerinin maddi durumlarında yaşanan sıkıntılardan haberdar olduklarına dikkat çekilirken “Bunda merkezi iktidarın belediye gelirlerinin kısılmasına sebep olan kararlarının etkisi olduğu gibi, kontrolsüz yapılan harcamaların payının da olduğu inkar edilemez bir gerçektir” denildi.

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ’

Kötü gidişin sebebinin işçiler olmadığı ancak buna rağmen çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını aktarılırken, “Yeter ki, alınan bu yanlış karardan dönün. İşten atılan arkadaşlarımızı tekrar işlerine iade edin. İşyeri düzenlemelerini ortak akılla, idaresi, işçisi ve memuruyla birlikte, kanunlar esas alınarak ve mağduriyetler doğurmayacak şekilde gerçekleştirmek üzere elimizi taşın altına koymaya hazırız” ifadeleri kullanıldı.

‘İŞÇİYİ MAĞDUR EDECEK HER UYGULAMANIN KARŞISINDAYIZ’

Hafta boyunca idare yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde samimi ve çözüme açık diyalogda bulunduklarını ancak buna rağmen 3 işçinin işine son verildiği belirtilen açıklamada, “Sendika olarak çözüm konusunda her türlü desteğe hazırız. Ancak üyelerimizi mağdur edecek, yaşamlarını olumsuz etkileyecek, toplu iş sözleşmelerinden doğan haklarına halel getirecek her türlü uygulamanın da karşısında olacağız.” sözlerine yer verildi.

Sendika, tüm kitle örgütlerini, kurum ve kuruluşları, Aliağa halkını işten çıkarılan işçilerin işlerine dönmeleri için başlattıkları mücadeleye destek vermeye çağırdı.

Editör: Haber Merkezi