İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına tepki gösterdi ve masadan kalktı. Konu Türkiye'nin gündemine otururken, bir açıklama da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Meral Akşener'in sert söylemleriyle başlayan 6'lı Masa'daki krize ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Kısıklı'daki konutundan Vahdettin Köşkü'ne geçerken araç içinde konuya ilişkin konuşan Erdoğan, "AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik. Yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

Erdoğan, "Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde. Oturdular, konuştular, dağılırlar demiştim. Bunun böyle olacağını aylar öncesinde zaten söylemiştik. Onlar eteğindeki taşları döküyorlar. Onların döktüğü taşları bizim toplamak gibi bir niyetimiz yok." ifadelerini kullandı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz