AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP'den ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Fakıbaba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" ifadelerini kullandı. 

'ÖRNEK ALSIN'

Fakıbaba'nın istifası kulisleri hareketlendirirken Gazeteci İsmail Saymaz açıklamayı alıntılayarak, "CHP’den seçilip iki partiye geçen ve bu süreçte 11 parti ile görüşen Teğmen Çelebi, Fakıbaba’dan örnek alsın. Şanlıurfa’da bağımsız seçilebilecek güce sahip olan Fakıbaba, seçmenlerine saygısızlık olmasın diye partisinden ayrılırken milletvekilliğinden de istifa ediyor" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'YE GEÇECEK

Halk TV Ankara Temsilcisi Özlem Çelik, "Ahmet Eşref Fakıbaba çarşamba günü İYİ Parti’ye katılacak. Rozetini Meral Akşener takacak" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon kumpasları sürecinde “örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklanmış ve 41 ay cezaevinde yatmıştı.

11 Mart 2014 tarihinde hakkında iddia edilen suçlardan beraat eden Çelebi, yaşadıklarını "Teğmen" adını verdiği kitapta kaleme almıştı.

CHP'nin 35 ve 36. kurultaylarında parti meclisine girerek siyasete atılan Çelebi, 2018 genel seçimlerinde de milletvekili seçilmişti. Önce CHP'den ardından geçtiği Memleket Partisi'nden istifa eden Çelebi bağımsız vekil olarak siyasi kariyerine devam edeceğini duyurmuş, ardından da AKP'ye katılmıştı.

Editör: Haber Merkezi