İZ GAZETE- Karşıyaka Belediyesi geçtiğimiz akşam Tersane Mahallesi’ndeki bir inşaatın temel kazısı yapıldığı sırada, yan binada meydana gelen kayma sonucu 55 dairenin tahliye edilmesine yönelik açıklama yaptı. Belediye teknik çalışmalarının başladığını ifade ederken, bundan sonra benzer bir durum yaşanmaması için meslek odaları ve üniversitelerle ortak çalışma yürüteceğini belirtti. 

Belediyenin yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Tersane Mahallesi 1661 sokak no.36’da yüklenici firmanın yaptığı temel kazısı sırasında zemin stabilitesinin kaybolması ile ilgili yayınlanan farklı haberler üzerine açıklama yapma gereği oluşmuştur. Yüklenici firma 36 numarada bulunan riskli yapıyı yıkıp yeni bir bina yapmak üzere ruhsat almış, çalışmalara başlamıştır. Ancak bina yıkılıp temel çalışması yapıldığı sırada zemin stabilitesinin kaybolduğu yönünde bilgi gelmiş, İmar Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerimiz, bölgeye intikal etmişlerdir. Ekibimizin gözlemleri sonucunda 5’er dairenin bulunduğu 34 numaralı Ferruh Kırıntat ve 38 numaralı Rüya apartmanlarının tedbir amacıyla boşaltılmasına karar verilmiştir. Her iki binada toplam 6 dairede yaşayanların bulunduğu, 4 dairenin boş olduğu belirlenmiş, burada yaşayan vatandaşlarımızın bir kısmı yakınlarının yanına gitmek istemiş, bir kısmı da otele yerleştirilmiştir. Ardından belediye ekiplerimiz tarafından başlatılan teknik çalışmalar ve ölçümler sürmektedir. Binalarda herhangi bir kayma olup olmadığı teknik çalışmanın ardından belirlenecek ve kamuoyuna bilgi verilecektir. Bundan sonra benzer bir durumun yaşanmaması için meslek odaları ve üniversitelerle ortak çalışma yürüteceğimizi belirtiriz. 

NE OLMUŞTU?

Karşıyaka ilçesinde akşama saatlerinde Tersane Mahallesi’ndeki bir inşaatın temel kazısı yapıldığı sırada, yan binada kayma meydana gelmiş, çevredeki vatandaşlar, durumu AFAD, polis ve sağlık ekiplerine bildirmişti. İhbar üzerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, AFAD yetkilileri de incelemelerde bulunmuş, yapılan çalışmalar sonucu çevredeki 5 binada bulunan 55 dairenin tahliye edilmesine karar verilmişti. 

Editör: Haber Merkezi