Muharrem İnce'nin 4 Eylül’de Sivas'tan başlattığı "Bin Günde Memleket Hareketi", Van, Hakkâri, Bitlis, Muş, Şırnak olarak devam ediyor. Büyük bir gürültüyle başlayan hareket bütün gözleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şu an ki etkisi halen öyle mi? Kesinlikle değil. CHP yönetimi bu meseleyi güzel yönetti. Daha önceki yazılarımda Sayın İnce'nin parti kurmayacağını bir ihtimal DSP'nin başına geçebileceğini söylemiştim. Aslında Sayın İnce'nin esas amacı olası bir seçimde yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığını zorlamak. Bu sebeple bu işe kalkıştı. Partimden daha çok oy aldım diyen Muharrem İnce yeniden aday olsa acaba aynı oyu alabilir mi? Ben hiç sanmıyorum alabileceğini.
Elimde hiçbir anket verisi yok. Ancak fark ettiğim bir şey var. Sayın İnce'nin Twitter hesabına girip bakın. Muharrem Bey’in hareketten önce yaptığı paylaşımların aldığı beğeni ile hareketi başlattıktan sonra yaptığı paylaşımların aldığı beğeni arasında ciddi bir uçurum var. Mutlaka her sosyal medya kullanıcısı gibi kendisi de fark ediyordur bunu. Ayrıca Twitter'daki gençlerin başlattığı akımları takip etmesi de hiç samimi gelmiyor bana. Twitter kullanıcıları bir akım başlattı yirmi yıl önceki resimleri ile şu anki resimlerini paylaşıyorlar. Muharrem Bey de akıma uyup önceki ve şuan ki resmini paylaşmış. Bana hiç samimi gelmedi.

***

Basın açıklamasında İzmir'e epey göz kırpmıştı Sayın İnce. İmza hareketi başlattığında da İzmir'den epey destek almıştı. Ancak o günlere Muharrem Bey'e destek verenlerden şu sıralar hiç ses çıkmıyor. Hatta birçoğu desteklemiyor. En yakın yol arkadaşı Tanju Özcan bile bu hareketin kendisine ve sürece zarar verebileceğini söylüyor.

Önemli bir siyasetçi olarak memleketi gezmesi, insanlarla kucaklaşmasında hiç bir sorun yok elbette. Ama bu hareketi bir yere bağlamak gerekir. Bunun için de siyasi bir oluşum, bir örgüt gerekir. Muharrem Bey şuan CHP üyesi ancak CHP bu hareketi desteklemiyor. Dolayısıyla bu hareketi CHP örgütüne entegre edemeyecek. Parti kurması da zor. DSP'nin başına geçmesi de kendisi için siyasi bir felaket. Peki bin gün sonra ne olacak? Olacak olan şu; İlk Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce CHP tarafından aday gösterilmeyecek! Yüz bin imza ile kendisi aday olma yolunu seçecek ve partisinden kopardığı oylarla seçimin yine ilk turda kazanılmasını sağlayacak! Sonra da siyaset arenasından çekilmek zorunda kalacak. Haftaya görüşmek üzere!