Tarih, son yaşadığımız 2 yılı sanırım birkaç kelimeyle özetleyip geleceğe not düşecektir. Koronavirüs, pandemi, ekonomik kriz… Dünyanın önce sağlığı ve ardından doğal olarak ekonomisi bozuldu. Biz de ülke olarak bu bozulmalardan payımızı aldık. Toplumun her kesiminden fertler statüsü ne olursa olsun son 2 yılı yaşamak istemezdi. Son yüzyılın en büyük salgın hastalığını yaşayan dünya, sanırım olması gerekenden fazla yaşlandı. O dünyanın sırtına bir de iklim krizi ile doğal afetler binince ortaya çıkan fotoğraf daha acı oldu. Hal böyle olunca insan 2022’den önce sağlığın dışında ne isteyebilir ki? Bana yeni yılda 3 şey iste deseler, 1-Kendim ve ailem için sağlık, 2-Kentim ve ülkem için sağlık, 3-Dünya için sağlık… derdim. Yani sağlık, sağlık, sağlık… Son zamanlarda önemi en çok ortaya çıkan en değerli varlığımız. Kendi sağlığımız, ülke sağlığımız ve dünya sağlığı bundan sonraki yıllarda konuşacağımız en önemli konu olmaya devam edecek. Koronanın dışında ülke olarak 2021’de bizi en çok üzen konular doğal afetler ve orman yangınları oldu. Özellikle orman yangınları tüm ülkeyi derinden üzdü. Sel baskınlarında kaybettiğimiz canlar bizleri iklim ve doğa konusunda yeni çalışmalar yapmamıza mecbur kıldı. Bu anlamda 2022’den isteklerim ülkem ve dünya için olacak.

2022’DEN SAĞLIK İSTİYORUM

2022’den isterim ki; korona belası son bulsun. İnsanlar aşılansın, maskesiz hayat başlasın. Dostlarımızla ve sevdiklerimizle sarılıp kucaklaşalım. 2022’den isterim ki; yaşanır olmaktan çıkardığımız dünyayı yeniden yaşanır hale getirelim. Çevre sağlığına daha dikkat edelim. 2022’den isterim ki; tüm coğrafyalardan kanlı savaşlar son bulsun. Çocuklar ölmesin, sakat kalmasın. İnsanlık, barış ve özgürlüğün gölgesi altında huzur bulsun. 2022’den isterim ki; ülkemde yaşanan her türlü sosyal ve ekonomik sıkıntılar son bulsun. İnsanlar yarınları hakkında daha umutlu olsun. Kimsenin geçim kaygısı olmasın. İşimiz, yükselen-düşen dolar ve altın değil, refah içinde kazanacağımız ve bölüşeceğimiz ekmek olsun. 2022’den isterim ki; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti daha da büyüsün dünyada ilk 5 ekonomiden biri olsun.

Son cümle: Cumhuriyet’in 100’üncü yılına 1 kala, 2022’de salgınsız, afetsiz, güzel ve huzurlu bir yıl geçirmeniz dileğiyle. Yeni yılınız kutlu olsun…