Pandemi dolayısıyla bir yıl ertelemeli gerçekleştirilen Euro2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Pazar akşamı oynanan İngiltere-İtalya finali ile son buldu. Turnuva boyunca bana göre en etkili oyunu sahaya yansıtan İtalya, İngilizlerin iç saha avantajına rağmen şampiyonluğa uzanmayı başardı. 2006 yılında Almanya’da gerçekleştirilen Dünya Kupası’ndan sonra tekrar büyük bir turnuvada şampiyonluğa uzanan İtalya’nın oyununda, bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran Roberto Mancini’nin büyük etkisi var gibi gözüküyor.

  Bizim adımıza fazlasıyla hüsran dolu bir turnuva geride kalırken, ümidimiz 2022 Dünya Kupası öncesi yapılan hatalardan ders çıkartılması. Eylül ayı ile birlikte devam edecek olan Dünya Kupası eleme grubunda zorlu rakiplerle mücadele edeceğiz. Elemelere yapmış olduğumuz iyi başlangıcın ardından hesaba katmadığımız Letonya beraberliği ile yara almış olsak da Karadağ ve Cebelitarık ile oynayacağımız üst üste iki karşılaşmadan 6 puan çıkartarak yolumuza güçlü bir şekilde devam edebiliriz.

  A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’in geçtiğimiz hafta düzenlediği basın açıklamasında görevine devam edeceğini açıkça belirtmiş olması bazı kesimler tarafından rahatsızlık yaratmış olsa da dönüp baktığımızda alternatif olarak milli takım seviyesinde isimlerimiz olmadığını görüyoruz. Mustafa Denizli’nin Altay’da devam etmesi, Fatih Terim’in Galatasaray’la tekrar anlaşması ve Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ta kalması ile Türk hocalar içerisinde Şenol Güneş tek opsiyon olarak gözüküyor. Yakın geçmişte tecrübe ettiğimiz yabancı milli takım antrenörlerinden sonra Şenol Güneş’in görevde kalması kısa vadeli planlamalar içerisinde en doğrusu olarak dikkat çekiyor.

  Ağustos ayında başlayacak liglerin hemen ardından gidilecek milli takım arasında turnuvada yaşadığımız üzüntüleri geride bırakarak, Dünya Kupası için kaldığımız yerden devam etmek en büyük ümidimiz.

  AHMET ÇELİK MUCİZESİ

  Ebedi Baş Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana aralıksız düzenlenen Gazi Koşusu'nun 95'incisini Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu, jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı "Burgas" isimli safkan kazandı. Türk atçılığının en büyük derbisi olan ve tüm dünya tarafından büyük bir ilgi ile takip edilen Gazi Koşusu’nu Ahmet Çelik bu yıl 7.kez üst üste kazanarak bana göre kırılması imkansız bir rekora imza attı. Pandemi koşulları nedeniyle bu sezon ikinci kez seyircisiz olarak düzenlenen koşuda İstanbul Veliefendi Hipodromu’na akın eden on binlerce kişinin yokluğu bir kez daha hissedildi.

  Başarılı Jokey Ahmet Çelik, üst üste kazandığı 7. Gazi Koşusu ile bir kez daha tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.  89. Gazi Koşusu'nu 'Renk', 90’ı 'Graystorm', 91’i 'Piano Sonata', 92’yi 'Hep Beraber', 93’ü 'The Last Romance', 94’ü 'Call To Victory'yle kazanan başarılı binici geçtiğimiz haftalarda ise 'Burgas’ isimli safkan ile bu büyük derbiyi kazanmayı başardı. Kırdığı bu rekorla tüm Türkiye’nin ve dünyanın tanıdığı usta Jokey Halis Karataş’ı geride bırakmayı başaran Ahmet Çelik, iki kez daha Gazi Koşusu galibiyeti elde ederse tam 9 birincilikle bu koşuyu en çok kazanmış olan efsane jokey Mümin Çılgın’ı geride bırakmış olacak.

  “Bizim için Şampiyon” filmi ile hayatı ölümsüzleştirilen usta jokey Halis Karataş’ın ardından bence artık Ahmet Çelik’te en azından Gazi Koşuları’nın hikayesi ile ilgili bir belgeseli fazlasıyla hak ediyor.