12 Eylül 1948.

12 Eylül 1980.

Aynı günün farklı yıllardaki tarihleri. 12 Eylül 1980, kan ve gözyaşının adı oldu bu ülkede. Gözaltılar, işkenceler, idamlar kara leke olarak tarihte yerini aldı. Meclis ve partiler kapatıldı, siyasi liderler tutuklanıp hapse konuldu. Anayasa yok sayıldı. Sıkıyönetimle birlikte herkes diken üstünde yaşadı. Bir ülkenin yaşam ve düşünce şekli sıfırdan tek bir kalıpla yeniden kuruldu. Tüm ülkede belediye başkanları görevden alındı,  yerlerine cuntanın uygun gördüğü emekli askerler getirildi. Tokat Erbaa'da CHP adına iki kez üst üste seçim kazanmış İhsan Kocaoğlu da bu kaderi yaşayanlar arasındaydı.

OĞLUNUN YAŞ GÜNÜNDE GÖREVDEN ALINDI!

12 Eylül 1948. Aziz Kocaoğlu Tokat Erbaa'da dünyaya gelir. Aileden CHP'lidir. Babası 1973 yerel seçimlerinde Erbaa Belediye Başkanı seçilir. Baba İhsan Kocaoğlu'nun ikinci başkanlık dönemi 12 Eylül darbesine rastlar. Görevden alınır, siyasi yasaklı hale gelir. Aziz Kocaoğlu'nun, 32'nci yaş günü ülke için acıların başladığı tarih olur. O yıllarda Aziz Kocaoğlu, ekmeğini kazanmaya çalışan genç bir girişimcidir. İzmir'de ticaret yapmaktadır. 32'nci yaşında gelen 12 Eylül Darbesi, Kocaoğlu ailesini derinden yaralamıştır. Baba İhsan Kocaoğlu, belediye başkanı görevinden alınmıştır. Oğul Kocaoğlu'nun belediye başkanlığına henüz 24 yıl vardır.

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN DÜRÜST BAŞKAN!

Aziz Kocaoğlu, bu şehre Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 15 yıl hizmet etti. Seveni de olmuştur, sevmeyeni de. Ama her iki grubun üstünde uzlaştığı ortak bir nokta vardır: “Dürüstlüğü...” Bir canlı yayın anısı anlatarak olayı pekiştireyim. 2009 seçimlerinde Başkan Kocaoğlu tekrar adaydır. Rakibi Ak Parti adına Taha Aksoy'dur. Aksoy, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın canlı yayın konuğudur. Altaylı, Taha Aksoy'a Aziz Kocaoğlu'nu sorar. Aksoy'un cevabı, “Tereddütsüz cüzdanımı Aziz Bey'e teslim ederim...” olur. Üstüne söylenecek söz kalmamıştır.

Adnan Saygun Sanat Merkezi, Tarihi Havagazı Fabrikası, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, EVKA-3 ve Üçkuyular Metroları, İzmir'in tamamına yapılan arıtma tesisleri, 130 kilometrelik İZBAN hattı, 40 kilometrelik bisiklet yolları, Körfeze alınan yeni gemiler, Homeros Vadisi, Konak ve Karşıyaka tramvayları, Yeni Fuar Alanı ve İzmir'e armağan ettiği binlerce değer...

Doğum günün kutlu olsun Dürüst Başkan... Eşiniz, çocuklarınız ve torunlarınızla sağlıklı bir yaşam diliyorum. Hizmetlerinden dolayı, İzmir'de yaşayanların Kocaoğlu'na vefalı bir teşekkür etmesi gerektiğini inanıyorum.

Eğer hak ettiyse; insanlar yaşarken de efsane sayılmadır. Aziz Kocaoğlu gibi...