Son günlerde, oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyareti hakkında yeniden gündeme gelen eski başbakanlardan ve şu an Ak Parti Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, oğlunun yaptığı Venezüella ziyareti nedeniyle yaptığı açıklamasında "Korona virüs ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerinin tespiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir" dedi. Sadece bu açıklama ile kalmadı. “Venezuela gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu, oğlunun Venezuela'yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini” söyledi. Bu konu ile ilgili Karakaş Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabında yayınlanan bir resimde, Erkam Yıldırım’ında aralarında bulunduğu, Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri ile çekilmiş bir resim ortaya çıktı.

‘Bu konuya nereden geldik?’ diyecek olursak; organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım'ın oğluyla ilgili yayınladığı videoda ortaya attığı iddialardır. ‘Sedat Peker bu iddiaların neresindedir, tanık olmuş mudur?’ kulaktan duyma ifadeleri mi anlatmıştır, işin içinde olan veya bu işleri takip edenlerce ulaşılan bilgilerden mi aktarmıştır onu zaman gösterecek…

Sedat Peker'in iddiasına göre, “Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım uyuşturucu işlerinin önemli isimlerinden birisi. Erkam Yıldırım, Halil Falyalı'nın otelinde veya casinosunda misafiriydi. Mehmet Ağar bu senkronizenin ortasında. Erkam Yıldırım'ın Süleyman Soylu ile çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın. Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Geçen sene haziran ayında 4 ton 900 kilo yakalandı. Sonra yeni güzergâh çalışması yapıldı. Çünkü Amerika...” şeklinde devam ediyor konuşmasına.

Peki neden 1.000 Ali? Anlatayım 2016 yılında Singapur’da kumar oynadığı görüntüleri ortaya çıkan Erkam’ın babası, hani şu Sedat Peker’in oğlunun uyuşturucu trafiği ile ilişkili olduğu iddia ettiği kişi. Hatırlayalım, birkaç gün önce Habertürk televizyonunun “Açık ve Net” programında gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun programa resmen çökerek kimseye soru sorduramadan veya sorulan sorulara cevap vermeden kendi hikayesini anlattığı programda, Davutoğlu dedi, sigortacıydım dedi, oki yazıcıdan bahsetti vs… bu arada da “Evinde para sayma makinaları bulunan eski bir İçişleri Bakanından” bahsederek 17/25 aralık görüntülerin doğru bir tarafı olduğunu itiraf etti. Demek ki hiçbir şey gizli kalmıyor, bilinç altında saklı olsa da… program birden bir taraflara, konuşursam… bir tuğla çekersem moduna girecek konuma geldiği de iddia edildi.

‘Niye buraya geldik ki?’ diyeceksiniz. Erkam’ın babasının bacanağı 17/25 aralıkta İzmir limanında rüşvet ve yolsuzluk gerekçesi ile gözaltına alındı. Görüntüleri de bol bol yayımlanmıştı. Benzer bir durumda havuz medyası oluşturulurken telefon konuşmaları bol bol yayımlanan beşli çete diye dillendirilenlerden Cengiz İnşaat Mehmet Cengiz’in tapelerinde, o dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı idi. Konuya gelince, hani şu diyerek o dönemde konuşulan tapelerden hatırlatma yapalım. Fetö’nün de terör örgütü olduğunu kabul ederek devam edelim; O dönemde Bakan Yıldırım, ATV-Sabah için gereken parayı toplama işini Mehmet Cengiz’e devrediyor. Mehmet Cengiz bu işte gönülsüz.

-İbrahim Çeçen’e, “Ben ne gireyim abi ya… Anlamam ben bu tip işlerden. Bana ne görev düşüyorsa ben varım. Ama ‘Git şunla konuş, bunla konuş’… Mümkünü yok…” diyor.

-“Çok iş alacaksın kardeşim, O kadar şeyimiz var. Daha çok alacaksınız, bu kadar avantajınız var”

-“Senin paran var da… 100 milyon veriyorsun”

“Bizim havaalanı da 3 milyar Avro’luk iş…” daha sayısızca birçok iş.

Bakan gitmeden, bunu onaylatmamız lazım” ve yerel seçim için aday olmadan projeler onaylanıyor.

-Cengiz; “Bu milletin a… koyacağız. Sen merak etme” “Türkiye’de yer yerinden oynar, bunlar farkında değiller ya…”

Bunları niye hatırlattım, Süleyman Soylu demişti ya, eski bir İçişleri Bakanının oğlunun evinde para sayma makinaları var diye… Kabul ediyor o görüntüleri ve konuşmaları. Soylu’nun söylediği gibi bu konuşmalarda doğru olabilir mi?

Yukarıda bir kısım konuşmaların içeriğinde bulunan ihaleler yapıldı mı? Yapıldı…

Yollar, köprüler, havaalanları, hızlı tren, baraj, liman, enerji tesisleri… Bla bla bla… bunlara verildi mi? Verildi. Halk beşli çete dedi bunlara.

Kimdi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı? Bak bak bak… Ulaştırma…(Havaalanları, yollar, hızlı tren, metro ihaleleri) Denizcilik, limanların ihaleleri Haberleşme… Hani şu Hariri’nin Telekom’u çarparak borçları ile bıraktığı kişi.

1000Ali’ın 21 yaşındaki oğlu lise mezunu Erkam Yıldırım ve 17 yaşındaki kızı Bahar Büşra, 2002 yılında Derin Denizcilik Gemi Taşımacılık Şirketi’ni sadece 10 bin lira sermaye ile kuruyor. Baba da ulaştırma denizcilik bakanı, Allah bunlara yürü ya kulum demiş, şimdi 30 büyük yük gemisi ve 2 süper yatı olmuş. Bir de bir kısmı Malta vs. gibi vergi cennetlerinde olmak üzere 17 şirketleri var. Dahası, Erdoğan’ın oğlunun da gemi değil gemicikleri var, damadı da havuz medyasını yönetiyor.

Takdir vatandaşın ve sandığındır.