Purçu'nun yayınladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajında şu ifadeler yer aldı: 

"İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve bayram günü olan bugün, aynı zamanda emeğinin karşılığını alma yolunda hayatını ortaya koyanları anma günüdür.
1856 yılında Avusturalya’da yanan ateşin tüm dünyada köleliğe karşı bir volkan oluşunun yıl dönümüdür bugün.

Bugün yüzlerce ülkede kutlanan işçi sınıfının uluslararası birlik beraberlik ve dayanışma günüdür. İşçi sınıfının uyandığı gündür.”

'EMEK EN YÜCE DEĞERDİR'

“İnşaatta kürek tutan işçiden, fabrikada makina bekleyen, sokakta çiçek satan işçiye kadar, sabah 5 te yol süpüren çöp işçisinden, tarlada çapa sallayan çiftçiye kadar emeğin her daim ön planda olduğu günler için var gücümüzle çalışmalıyız.
Haksızlık eşitsizlik ve adaletsizlik devam ettiği sürece emek karşılığını almadığı sürece çiftçide çapa sallarken inşaat işçisinde kürek sallarken oluşan nasırlı eller kapitalizmin başına bir balyoz gibi inecektir.

Üretimin ve emeğin ön planda olduğu, ikinci sınıf vatandaşlığın ortadan kalktığı, hak aramanın, eleştirmenin, konuşmanın, yazmanın, çizmenin, itiraz etmenin özgür olduğu bir memleket için çalışıyoruz.

Krizinin faturasının halka değil, sorumlusuna kesildiği bir memleket için çalışıyoruz. Kadınların öldürülmediği, çocukların çalışmasına gerek duyulmadığı bir memleket istiyoruz. Emeklerinin karşılıklarını isteyen işçilerin gaz yemedikleri bir memleket istiyoruz. İşçisi, işsizi, emekçisi, emeklisi, gazetecisi, sanatçısı, öğrencisi, genci ve yaşlısıyla tüm emekçilerin öncülük ettiği 1 Mayısları kutlamaya başladığımızda özlem duyduğumuz günlere kısa zamanda kavuşacağımıza olan inancımla sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.  Geliyor gelmekte olan! 1 MAYIS İŞÇİLERİN ULUSLARARASI BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN!!!”

'SÖZLEŞMELİ MEMUR UYGULAMASINI KALDIRACAĞIZ' 

Yaptığı açıklamaya ek olarak son yapılan zamlar nedeniyle toplumun tüm kesimlerinin ekonomik olarak zorluklar yaşadığını anlatan Purçu, "Sözleşmeli memur uygulamasını da KPSS ile giren sözleşmeli memur uygulamasını da kaldıracağız. Çok çeşitli çalışma kolları var bunları da birleştireceğiz. Önümüzdeki seçimlerde dostlarımızla, Millet İttifakı ile iktidara geldiğimiz zaman öncelikle toplu sözleşme hakkı olup grev hakkı olmayan bu ucube sistemi değiştireceğimizi bilmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi