TUGAY CAN / İZ GAZETE - 1 Mayıs’a çok az bir süre kala İzmir’de 1 Mayıs kutlamalarına yönelik hazırlıklarda sona yaklaşıldı. Bu yıl 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından gerçekleşecek olan 1 Mayıs kutlamalarına rekor bir katılım beklenirken, İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi de kutlamalar için çalışmalarını tamamlamış durumda. Bu yıl pek çok ilki de barındıracak 1 Mayıs’ta Tunç Soyer, ilk kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak katılacak.

Geçtiğimiz yıl 24 Haziran Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ön plana çıktığı 1 Mayıs kutlamalarında bu yıl ise 31 Mart Yerel seçimlerinin hemen ardından gerçekleşecek. 31 Mart Yerel seçim sonuçlarının muhalefet açısından olumlu etkisi sebebiyle 1 Mayıs’ın İzmir’de bu yıl daha kitlesel ve coşku ile kutlanması bekleniyor.

DÖRT FARKLI TOPLANMA ALANI

Bu yıl İzmir’de 1 Mayıs için toplanma alanlarının farklı olacağı bilgisine ulaşılırken 1 Mayıs için dört farklı toplanma alanı açıklandı. Buna göre Borsa Binasının önü, Cumhuriyet Meydanı, Liman ve Gündoğdu Meydanı girişi 1 Mayıs kutlamaları için toplanma alanları olarak belirlendi.

SAHNEDE ‘KARDEŞ TÜRKÜLER’ ALANDA İŞÇİ KOROSU

Bu yıl pek çok açıdan farklılıkların yaşanacağı 1 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nda Kardeş Türküler grubu sahne alırken, alanda ise tamamı işçilerden oluşan İşçi Korosu, İşçi Marşı ve Çav Bella gibi gibi sevilen parçalar ile yerlerini alacaklar.

‘GÖZLER CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENÇLERİNDE OLACAK’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları geçtiğimiz yıl 1 Mayıs’ta şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in ‘Bıçak Kemikte’ şiirine göndermede bulunarak ‘Bıçak Kemikte’ yazan tişörtler ile 1 Mayıs’ta ki yerlerini almışlardı. CHP İzmir Gençlik Kolları’nın bu eylemi büyük dikkat çekmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan bu yıl gerçekleşecek 1 Mayıs öncesinde İz WEB TV’de yaptığı değerlendirmelerde ise 1 Mayıs’ta İzmirlilere büyük bir sürprizlerinin olacağını belirtti. ‘Ceren Duman ile Yerel Gündem’ programında konuşan Uyan, “Bu 1 Mayıs’ta da bir sürpriz ile alanda yer alacağız. Binlerce genç arkadaşımız ile birlikte alanlarda olacağız. Alanlarda olmaya devam edeceğiz. Yeni bir motto ve söylem ile çıkacağız. Artık 1 Mayıs’ta gözler Cumhuriyet Halk Partisi gençlerini arayacak.” ifadelerini kullanmıştı.

SOYER’İN, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK İLK 1 MAYIS’I…

Özellikle 31 Mart yerel seçim sürecinde ‘Refahı eşit paylaştırma’ gündemi ile sendikal camiada olumlu karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevi başında geçireceği ilk 1 Mayıs kutlaması olacak. 31 Mart yerel seçimleri İzmir’de belediye başkanları açısından büyük oranda değişime sahne olurken, Geçen sene 1 Mayıs’tan bu yıla kalan tek isim Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu oldu.

Selvitopu'nun yanı sıra Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Başkanı olarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerine ile 1 Mayıs'ta yer alacaklar. Öte yandan bu 1 Mayıs Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğunda ilk 1 Mayıs’ı olması açısından da sendikal camia ve İzmir Büyükşehir Belediyesi açısından önem taşıyor.

BEKO İLK KEZ MİLLETVEKİLİ OLARAK YER ALACAK

Öte yandan 24 Haziran Genel Seçimleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olan DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko, geçtiğimiz yıl 1 Mayıs’a DİSK Genel Başkanı olarak değil, CHP İzmir milletvekili aday adayı olarak katılmıştı. Bu yıl gerçekleşecek 1 Mayıs’ta Beko ilk kez milletvekili olarak yer alacak.

Editör: Haber Merkezi