İZ GAZETE - 28 Temmuz Cuma günü Konak Meydanı'nda Critical Mas turu için toplanan bisiklet kullanıcıları her ay yaptıkları gibi şehrin ana caddelerine bisikletleri ile çıkarak, Karayolları Trafik Kanunu'na göre bir ulaşım aracı olan bisikletin sağ şerit hakını kullanarak sürüşlerini yaptılar. Her ay “Trafikte Biz de Varız!” , “Trafiği tıkamıyoruz, trafik biziz!” diyen bisiklet sürücüleri turlarına Çankaya, Basmane, Lozan Meydanı doğrultusunda devam ettiler. Alsancak Gar'ından geri dönerek Talatpaşa Bulvarı'na giren bisiklet sürücüleri Kıbrıs Şehitleri Caddesi çıkışına geldiklerinde durarak trafikte hayatını kaybeden bisikletçileri sembolize decek şekilde yere yatma eylemi yaptılar.

Onur Gözel'in bir fotoğrafının da olduğu, üzerinde Onur Gözel'in anısına. Trafikte ölmek istemiyoruz! Trafikte bisikletlileri farket! Kaportamız bedenimiz! yazılı bir pankart açarak protestoya katılan bisikletliler adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi :
“Sevgili İzmirliler, geçtiğimiz hafta işinden evine bisikletle gelirken bir kamyonun altında hayatını kaybeden arkadaşımız Onur Gözel için bugün buradayız. Bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanan bizler, trafikte ölmek istemiyoruz. Araç kullanıcılarından ve tüm diğer insanlardan trafikte bisikleti fark etmelerini istiyoruz. Karayolları Trafik Kanunu'na göre bisiklet bir ulaşım aracıdır ve ayrıca bisiklet yolunun olmadığı yerlerde bisiklet sağ şeridi kullanır ve aynı kanunun 66. maddesine göre sağ şeritte iki bisiklet yan yana sürebilir. Bisikletlileri gördüğünüzde kornaya değil frene basın. Kaportamız bedenimiz. Bize vurursanız ölürüz. Trafikte ölmek istemiyoruz.”

Onur Gözel'in ailesi de protesto sırasında İzmirli bisiklet sürücülerinin yanında yer aldı.

Daha sonra tura Gündoğdu Meydanı yönünde devam eden bisiklet sürücüleri aynı açıklamayı Gündoğdu Meydanı önündeki döner kavşakta İzmirlilere tekrar etiler. Her iki açıklama sonrasında İzmirlilerin bisiklet kullanıcılarının bu haklı eylemine yoğun alkış ile destek verdiği görüldü.

Turlarına Gündoğdu Meydanı'nda son veren bisiklet kullanıcıları, bir ay sonra Ağustos ayının son Cuma günü yani 25 Ağustos'ta Konak Meydanı'nda 86.sı yapılacak olan Critical Mass turunda buluşmak için sözleştiler.

Editör: Haber Merkezi