Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından ilk kez "Türkiye 1. Beyzbol Ligi" oluşturulmak üzere terfi turnuvası niteliğini taşıyan Türkiye +18 (Büyükler) Beyzbol Şampiyonası'na katılan ve aldığı tek yenilgiyle 6. olarak önümüzdeki Türkiye Ragbi 1. Ligi'nin ilk takımlarından birisi olan Karşıyaka Starları'nın hedefi Türkiye Şampiyonluğu...

Bostanlıspor'un alternatif sporlarda 2. takımlarını oluşturmak amacıyla kurulan Karşıyaka Starları Gençlik ve Spor Kulübü, bayanlar ragbi'de elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu'ndan sonra Türkiye Beyzbol Şampiyonası'nda da başarılı oldu. 
Önümüzdeki sezon ilk kez uygulanacak Türkiye Beyzbol 1. Ligi'nde mücadele edecek Karşıyaka Starları'nın başarısını kutlayan başkan Avni Erboy, "Gençlerimiz bize çifte bayram yaşattı. Bostanlıspor ile birlikte şampiyonaya katılan Karşıyaka Starları'nın bu başarısı küçümsenmemeli. 18 takım arasından lige katılma hakkını elde eden tek Ege takımı olmanın  gururunu yaşadı. Önümüzdeki sezon hedefimiz kesinlikle Türkiye Şampiyonluğu olup, Avrupa'da yarışmak istiyoruz. Bugünden itibaren sponsor arayışına başlayacağız. İzmirli iş adamlarını ve okul sahiplerini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kolej sporu olan beyzbolda iş birliği yapmaya hazırız" dedi.

Antrenör Bülent Sönmez'in başarıda büyük katkı sahibi olduğunu ifade eden Avni Erboy, "biraz daha imkan yaratabilirsek, başarımız daha da artacak. Antrenörümüz ve oyuncularımızı kutluyoruz. Bu arada Bostanlıspor da turnuvada şampiyon olan Eskişehir'e 3-0 yenilerek gruptan çıkamadı. Şampiyona kafa tutan ve en yakın skorlu yenilgiyi alan tek takım oldu. Tek yenilgiyle lige katılamamanın üzüntüsünü yaşadık. 11. sırada olan takımımız gelecek sezon kesinlikle lige çıkacak ve Karşıyaka Starları'nı 1. Ligde yanlız bırakmayacaktır."   

Editör: Haber Merkezi