Geçen sezon yaşanan başarısızlığın herkese ders olduğunu belirten Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, "Bu sezon taraftarıyla, yönetimiyle, teknik ekibiyle ve futbolcularıyla istekli, canlı bir Göztepe gördük. Bunun sonucunda liderliği aldık. Hayal ettiğimiz yerdeyiz. Geçmiş senelerden çok daha fazla sorumluluk almayı bildik. Ben de başkan olarak hatalarımdan ders çıkarıyorum, yeni şeyler öğreniyorum" diye konuştu.

Henüz ligin yarısını tamamladıklarını belirten Mehmet Sepil, en büyük düşmanlarının rehavet ve telaş olacağını söyledi. Ayaklarının yere sağlam basması gerektiğini ifade eden Sepil"Önümüzde 18 karşılaşma var ve hepsi de oldukça çetin geçecek. Şampiyon olmak için birçok dinamiğin bir araya gelmesi gerekiyor. İzmir'le bütünleşmemiz şart. Tüm kentin dinamikleri doğru çalışırsa, İzmir'in Süper Lig hasreti sona erer. Ligimizdeki ilk 6 takımın 5'i şehir takımı. İzmir'de birden çok kulüp ver ancak şu an Göztepe zirvede. İzmir de bizi desteklerse başarı gelecek" ifadelerini kullandı.

KADRODA RADİKAL KARARLAR ALMAYACAĞIZ

Ara transferi de değerlendiren Mehmet Sepil, "Devre arasında kadroda büyük değişimlere gidilmeyecek. Radikal kararlar almanın bir yararı yok" şeklinde konuştu. "Mutlaka takviye yapacağız ama gelecek futbolcuların direkt takımımıza faydalı olması lazım" diyen Sepil"Geçen sezon da devrede kadroda oynama yapmak zorunda kaldık. Bazı futbolcuların kulüple arası bozuldu ve iyi performans sergileyemedi. Bu sezon böyle bir problemimiz yok" dedi.

Mehmet Sepil, gönderilmesi gündeme gelen Kone ve Gökhan Karadeniz hakkında ise şunları söyledi: "Gökhan, Göztepeli duruşunu en iyi yansıtan isimlerden. Sadece forma şansı bulamıyor. Konuyu teknik direktör Okan Buruk'la da görüştü. Önce kulübün menfaatleri ardından oyuncunun çıkarları doğrultusunda hareket edeceğiz. Ancak ikiliyi bonservisleriyle değil kiralık olarak vermeyi düşünebiliriz."

MURAT AKIN MÜJDESİ

Mehmet Sepil, gündemlerindeki İsviçre'nin FC Will takımında görev yapan orta saha oyuncusu Murat Akın ile anlaşma sağladıklarını açıkladı. Murat'ı sezon başında da çok istediklerini, ancak maddi olarak oyuncuyla anlaşamadıklarını belirten Sepil, "Murat çok deneyimli bir oyuncu. Kendisiyle yapılan görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Camiamıza hayırlı olsun" diyerek taraftara müjdeyi verdi.

Murat'ın yanı sıra bazı futbolcularla da görüşmelerin sürdüğünü vurgulayan Mehmet Sepil, "Şu anda başka anlaştığımız biri yok. Sadece Murat'ı kadromuza kattık" diye konuştu.

2017 TESİSLEŞME YILI OLACAK

Sepil, Göztepelilerin yıllardır beklediği stat, tesis ve salon çalışmalarında önemli mesafelerin katedildiğini dile getirdi. Kulübün 90 yılı aşkın bir süredir stat hasreti çektiğini belirten Mehmet Sepil"Ocak ayında stadımızın inşaatının başlama tarihini net olarak açıklayacağım. İhalenin yapım sürecine çok yaklaştık. Hayatımın önemli bir bölümünü stat projesi için İstanbul'da geçiriyorum. Menderes Tekeli'de de tesisleşme için önemli adımlar atıldı. Mart ayında Menderes Belediyesi araziyi bize teslim edecek. Bir takım devlet daireleri ile tesisin tabupusu ve iskanıyla ilgili temaslarımız sürüyor. Salonumuz da 2017 yılı içinde netleşecek" ifadelerini kullandı.

KUPADA RAKİP MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda 6 puanla 2'nci sırada yer alan TFF 1'inci Lig'in lideri Göztepe, yarın 4'üncü hafta maçında Süper Lig lideri Medipol Başakşehir'i konuk edecek. Bornova Stadı'nda saat 18.00'de başlayacak mücadeleyi Serkan Çınar yönetecek.

A Spor'dan naklen yayınlanacak karşılaşmanın bilet fiyatları VIP tribünü 50 TL, numaralı 20 TL ve maraton 10 TL olarak belirlendi. Medipol Başakşehir ile oynadıkları ilk maçı deplasmanda 6-2 kaybeden Göztepe'nin yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkabileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi