Ankara Barış Mitingi Katliamı’nda yaptığı konuşmadan dolayı meslekten men edilmek istenen KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi ve İz Gazete yazarı Ramis Sağlam açtığı idari davanın duruşmasında sendikal çalışmada bulunduğunu belirterek meslekten men kararının tamamen iptal edilmesini istedi.

10 Ekim Ankara Katliamı Grevi sırasında yaptığı konuşmadan dolayı ‘huzuru bozma’ gerekçesiyle hakkında Maliye Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunca meslekten men cezası verilen BES Kordon Vergi Dairesi İşyeri Temsilcisi Ramis Sağlam’ın yürütme kararına karşı açtığı idari dava İzmir Adliyesi Ek Binası 5. İdari Mahkemesi’nde görüldü. KESK’e bağlı sendikaların şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin de katıldığı duruşmada ilk olarak konuşan Avukat Hasan Hüseyin Evin, 10 Ekim Ankara Barış Mitingi için hükümetin gerekli güvenlik önlemlerini almadığını ve Sağlam’ın yaptığı konuşmaların eleştiri içerikli olduğunu savundu. Aynı zamanda Barış Mitingi Katliamı Davası’nın avukatları arasında da yer alan Evin, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığına dair kanıtların Ankara’da görülen davanın dosyasında yer aldığını belirtti. Müvekkilinin yaptığı konuşma ile kamu görevinin yapılmasına engel olmadığını belirten Evin, Sağlam hakkında aynı konuşmadan dolayı açılan Cumhurbaşkanı’na hakaret davasının da düştüğünü hatırlattı. Sağlam’ın konuşmasında terör propagandası yapmadığını da ifade eden Evin, konuşmanın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlam ise sendikal çalışma yürüttüğü için kamu görevinden men edilmek istendiğini belirtti. Sağlam, idarenin verdiği kararın iptal edilmesini talep ederek, ders niteliğindeki emsal bir karar olarak kayıtlara geçmesini istedi.

Maliye Bakanlığı avukatı ise davanın reddedilerek, kararın uygulanmasını istedi. Mahkeme heyeti kararını daha sonra açıklamak üzere duruşmayı sonlandırdı.

Mahkeme daha öncesinde verdiği yürütme durdurma kararı ile Maliye Bakanlığı’nın yürütmeyi durdurma kararını geçici olarak askıya almıştı.

10 Ekim Ankara Barış Mitingi, Kordon Vergi Dairesinde önünde yaptığı konuşma sonrası BES İşyeri Temsilcisi Ramis Sağlam, hakkında BİMER’e isimsiz ihbarda bulunulmuştu. İsimsiz ihbar üzerine harekete geçen Maliye Bakanlığı Sağlam’ı 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden dört gün sonra verdiği kararla meslekten men etmişti. 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi