İZ GAZETE - Bir süredir İzmir kamuoyunda konuşulan grevlerle ilgili, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İz Gazete Web TV canlı yayınında merak edilen soruları cevapladı. ‘35 Dakikada Gündem’ programında gazetemiz yayın yönetmeni Ümit Kartal’ın konuğu olan Sarı, neden yarım günlük grev kararı aldıklarını, neden ESHOT’larda aldıkları kararı ertelediklerini ve bundan sonra neler olacağını anlattı.

HEM AZİZ BAŞKAN'A HEM BÜROKRATLARA SESLENDİ

Önümüzdeki hafta, işten atılan işçilerin durumlarıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir görüşme yapacaklarını hatırlatan Sarı şu ifadeleri kullandı: "Bir başkanın bulunduğu kurumu iyi yönetebilmesi için bürokratların kendisini doğru bilgilendirmesi gerekir. Bu Aziz Kocaoğlu da olabilir, Kemal Kılıçdaroğlu da olabilir, devlet başkanı, sendika başkanı da olabilir. Doğru bilgilerle doğru işler yapar başkanlar. Ben inanıyorum ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yanlış bilgiler aktaran bürokratlar var. Aziz Kocaoğlu park bahçelerde sulama yapan işçileri tek tek tanıyamaz. Bu bir gerçekliktir. Bürokratların verdiği bilgiler doğrultusunda Aziz Başkan da karar verir. Ben hem Aziz Başkan’a hem de bürokratlara sesleniyorum: Lütfen işçiyi işinden aşından ederek terbiye etmeye çalışmayın. Kendi çıkar ve menfaatleriniz için yanlış karar vererek, hırsızı uğursuzu koruyup, emek harcayan işçiyi kapı önüne koymayın. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yanlış bilgi aktarmayın.” 

DİSK BİAT ETMEZ

Görüşmeden olumlu sonuç çıkmaması durumunda grev yapma ihtimallerinin her zaman olduğunu hatırlatan Sarı, “DİSK biat etmeyen bir sendikadır, devlete de cuntaya da belediyeye de biat etmez. Alacağımız eylem kararları mutlaka ve mutlaka hayat bulacaktır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi