KESK İzmir Şubeler Platformu, sendika üyesi oldukları için kayyum tarafından işten çıkarılan ve 54 gündür direnişte olan Orkide Yağ işçilerini ziyaret etti. 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında el konulan ve kayyum atanan Küçükbay Şirketler Grubu'na ait Orkide Ayçiçek Yağları'nda çalışan işçiler, iş güvencesi için Hak İş'e bağlı Öz Gıda İş sendikasında örgütlenmeye başlamıştı.

Ziyarette sürece dair bilgi veren Öz Gıda İş Örgütlenme Uzmanı Kemal Kapar, OHAL’in kayyum tarafından fırsata dönüştürüldüğünü belirterek, üye olan işçi sayısı yetki açısından yeterli olmasına rağmen bazı bölümlerin Petrol-İş işkoluna ve diğer işkollarına sokularak zorluk çıkarıldığını anlattı. Kayyumun atanmasından sonra işçi sayısının 300’den 268’e düştüğünü belirten Kapar, içerdeki işçilerin işe giriş ve çıkış saatlerinde çadırdaki arkadaşlarına destek verdiğini ve kazanacaklarına inandıklarını belirtti.            

KESK Şubeler Platformu adına yapılan konuşmalarda da ortak mücadelenin önemine vurgu yapıldı. Platformun Dönem Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, Orkide işçilerinin belirlediği bir tarihte İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak ortak bir basın açıklaması yapmak istediklerini belirtti. Sosyal medyada “Orkide işçileri yalnız değildir” başlığı ile yürütülecek kampanyaya destek olacaklarını dile getirdi. Güven ayrıca Orkide işçilerine, OHAL’in kaldırılması ve iş güvencesi için ortak mücadele çağrısı yaptı. Ziyaret, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarıyla son buldu. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi