Berkcan Zengin / İz Gazete - Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu bir gece yarısı çıkarılan KHK ile ihraç edilen yurttaşlar 73 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın direnişine destek olmak için Karşıyaka İskelesi önünde oturma eylemi düzenledi. 

Dün Sözcü gazetesine yapılan baskınla hakkında gözaltı kararı çıkan Gökmen Ulu'nun dün öğleden sonra gözaltına alınmasının tamamen hukuksuz olduğundan bahsedilirken derhal serbest bırakılması talebinde bulundu. Oturma eylemine katılan işlerinden ihraç edilen akademisyenler şiirler okudu. Eylemlerinin ihraç edilen bütün arkadaşlarının işlerine geri dönene kadar devam edecekleri belirtildi.

Basın açıklamasına İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri yöneticileri, İnsan Hakları Derneği yöneticileri, Halkların Demokratik Partisi yöneticileri yanı sıra ihraç edilen edilen akademisyenler de destekte bulundu. "Yaşamı Savunuyoruz İşimizi Geri İstiyoruz, İşimi Geri İstiyorum" pankartı açılırken, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğraflarını taşındı. 

Açıklama öncesi, 83 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün'ün açlık grevinin kazanımla sonuçlanması üzerine zafer halayına duruldu.

Ardından yurttaşlar adına basın açıklamasını Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven okudu. 

Muhalif milletvekillerine fezlekeler düzenlenmekte olduğunu belirten Güven, "Gazetelere gece yarısı operasyonları düzenlenmekte, en barışçıl gösteriler yasaklanmakta ya da polis şiddetiyle bastırılmaktadır. Açık ki ortada darbe karşıtı mücadele falan yoktur. Sadece AKP iktidarının kendi yolsuzluk düzeninin devam ettirme amacı vardır. OHAL'le yaşamayı kabul etmiyoruz.OHAL emekçilere, ezilenlere, tüm muhaliflere saldırmanın hukuksal kılıfı haline getirilmiştir" dedi.

YAŞATACAĞIZ, BİZ KAZANACAĞIZ

“Yaşatacağız, Biz Kazanacağız” şiarıyla gerçekleştirdikleri açlık grevinde kritik ve geri dönülemez bir noktaya doğru adım adım ilerleyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile “tüm kamu emekçileri işlerine iade edilsin” taleplerinin bir an önce kabul edilmesi gerekmekte olduğunu belirten Güven, "Artık yeter! İnancınız, düşünceleriniz ne olursa olsun çağımızın evrensel norm ve değerlerine göre aslolan yaşamdır. Dolayısıyla oluşabilecek tüm ağır ve geri dönüşü olmayan sonuçlardan bizzat Hükümet sorumlu olacaktır.Kamu emekçileri olarak iş güvencemizden, emeklilik hakkımızdan ve insanca bir yaşam mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Basın açıklaması " Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz, Özgür basın susturulamaz, Asla yalnız yürümeyeceksin " sloganları atılırken alkışlarla son buldu.

Editör: Haber Merkezi