Berkcan Zengin / İz Gazete  - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan çağrıyla KESK ve Eğitim Sen 70 gündür işlerine geri dönmek talebiyle süresiz açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın sağlık durumuna dikkat çekerek, bütün üyeleri işlerine geri dönene kadar eylemlerinin süreceğini ifade ederek OHAL ve KHK'lere teslim olmayacaklarını belirtti.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, KHK ile ihraç edilen ve 70 gündür işlerine geri dönmek için süresiz açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın direnişine destek olmak için basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi. Karşıyaka İş Bankası önünde düzenlenen açıklamaya çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri de enstrumanları ile katıldı. "İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz bu ağır saldırıları püskürteceğiz" ve "Yaşam haktır Nuriye ve Semih yalnız değildir " yazılı pankartların arkasında toplanılan eylemde, " İşimi Geri İstiyorum, Yaşamı Savunuyoruz İşimizi Geri İstiyoruz " yazılı dövizlerle Nuriye ve Semih'in fotoğrafları tutuldu. Eylemde sık sık " Nuriye Semih onurumuzdur " ve " Baskılar bizi yıldıramaz " sloganları atıldı.

Oturma eylemi sırasında İzmir Müzisyenler Derneği şarkılarıyla basın açıklamasına destek verdi. Müzik dinletisinin sonunda ise Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için dayanışma halayı çekildi.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Sözcüsü Mustafa Güven, OHAL' in emekçilere, ezilenlere ve tüm muhaliflere saldırmanın hukuksal kılıfı haline geldiğini söyledi. Gülmen ve Özakça'ya bu sabah sularında sağlıkları ve yaşamları dahi gözetilmeden müdahale edildiğini söyleyen Güven, ülkenin bir çok yerinde açlık grevinin geldiği tehlikeli noktaya dikkat çekmek amacıyla eylemler yapıldığını polisin bu eylemleri sert bir şekilde engellemeye çalıştığını belirtti. 

Hükümetin bu açlık grevi karşısında derhal harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Güven, " Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerimiz de suçlu değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur. Ne OHAL'e boyun eğeceğiz ne de iş güvencemizden vazgeçeceğiz. Asla teslim olmayacağız biz kazanacağız " dedi.  

Polisin çarşı girişini ablukaya alması dikkat çekerken, polis eylem öncesi yurttaşlara kimlik kontrolü yaptı.

Editör: Haber Merkezi