YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - Halkapınar’daki İzmir Gaz hizmet binası önünde toplanan işçiler, yaptıkları basın açıklamasında, en insani ihtiyaçlardan kaynaklı sendikalı olduklarını belirterek işe iadelerini istediler.

SENDİKALAŞTIKTAN SONRA İŞLERİNDEN OLDULAR

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Enerji-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Tarık Yüce, İzmir Gaz’da daha iyi koşullarda çalışmak ve insanca yaşamak için sendikal mücadeleyi başlattıklarını belirterek, “Sendikaya üye olan 20’nin üzerinde arkadaşımız 1 ay önce işten atıldı. Bizler yaz kış, yağmur çamur demeden İzmir halkına hizmet veren İzmir Gaz bakım-onarım, acil müdahale ve altyapı çalışanları olarak en insani ihtiyaçlardan kaynaklı sendikalı olduk.” dedi.

Yaptıkları işin tehlikeli işler sınıfında sayıldığını ve kullandıkları ekipmanların iş güvenliği açısından yetersiz olduğunu belirten Yüce, “Can güvenliği isteğimiz için, fazla mesai ücretlerimizi alabilmek için, insanca yaşamak için, adalet istediğimiz için sendikalı olduk.” dedi.

İzmir Gaz yönetiminin, gayri insani çalışma düzeninde anayasal sendika haklarını gasp ederek, işçileri açlıkla terbiye etmeye çalıştığını söyleyen Yüce, “Buradan bir kez daha dile getirmek istiyoruz ki; yaşanan bütün bu haksızlıklara ve hukuksuzluklara rağmen, baskılara ve yıldırmalara rağmen kazanan onurlu İzmir Gaz işçileri olacaktır.” dedi

‘NEDEN ARKADAŞLARIMIZA BASKI UYGULUYORSUNUZ?’

İşinden çıkarılan Enerji-Sen üyesi işçi Evrim Esen, İzmir Gaz yönetiminin sendikayla anlaşmak yerine işçileri çıkarmaya başladığını belirtti. İzmir Gaz yönetiminin, işçileri ‘ahlak ve iyi niyete aykırılık’ gerekçesiyle işten çıkardığını kaydeden Esen, “ Bu gerekçeyle işsizlik maaşı almamıza ve başka işe girmemize engel oldular. Büyük bir insandışılılık göstererek ailemizi, çocuklarımızı aç bırakmaya çalışıyorlar. Bize diyorlar ki; ‘sizi sendikalı olduğunuz için atmadık.’ Madem öyle, neden alanda çalışan arkadaşlarımıza sendikadan çık diyorsun? Neden insanların sosyal medya paylaşımlarına karışıyorsun? Size çağrımız, sendikamızla anlaşın, alandaki arkadaşlarımızın iş güvenliğini sağlayın ve onlara baskı yapmaktan vazgeçin. Buradan Çalışma Bakanlığına’ da sesleniyoruz, İzmir Gaz yetkilileri hukuk suçu işlemektedir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi