Bornova!da bulunan Batıçim fabrikasında DİSK'e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan işçilerin başlatmış olduğu direniş bugün 5. gününde. Daha öncesinde Türk-İş'e bağlı Çimse-İş'e üye iken ücretlerinin düşüklüğü ve sosyal haklarının yetersizliği konusunda sendikanın gerekli mücadeleyi vermediğini düşündüklerinden dolayı DİSK'e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası'na üye olan işçiler direnişlerini sürdürmekte kararlı. 

Batıçim işçileri bugün aileleriyle birlikte fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, DİSK'e ve KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri ile Emek Partisi ve Emek Gençliği üyeleri de katıldı. Naldöken Kavşağı'nda başlayan yürüyüşte işçiler 'Batıçim İşçileri Anayasal Hakkını Kullandı. Atılan İşçiler Geri Alınsın' pankartını açtı. Fabrika önünde biten yürüyüşte işçiler 'Birleşe Birleşe Kazanacağız', 'İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok' ve 'Zafer Direnen Emekçinin Olacak' sloganlarını da attı. 

İlk olarak işçiler adına açıklamada bulunan Osman Dündar "Sorunlarımızın çözümü için fabrika yönetimine gittiğimizde bize adres olarak sendikayı gösterdiler. Sendikaya gittiğimizde adres olarak patronu gösterdiler. Sorunlarımız çözülmedi. Daha sonra DİSK'e geçmeye karar verdik. Bizden böyle bir şey beklemiyorlardı. Ardından mevcut sendika ile birlikte baskı ve şantaja başladılar. İşçileri sorunlarınız düzelecek diye kandırmaya başladılar. Bunların bir süre sonra yalan olduğunu gördük. İçerideki arkadaşlarımızla birlikte bir olup haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

'MÜCADELİNİZ İZMİR KAMUOYUNA TAŞINACAK'

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de şunları söyledi "Sizi haksız ve hukuksuz bir şekilde dışarı koyan işveren sizlerin üzerinden zengin olduğunu unutmamalı. Eğer sizleri işleri geri almazsa mücadeleniz tüm İzmir kamuoyunda duyulacaktır. Sizler çocuklarınız geleceğiniz için para kazanan insanlarsınız. Sizlerin arayınış haklı ama sizin ekmeğinize göz koyan sendikacılar ise kendilerine sarı sendikacı demelidir. Bırakın işçiler sendikalarını özgürce seçsin. Bir milletvekili olarak bu sürecin peşini bırakmayacağız" dedi. 

'KARARI İŞÇİLER VERSİN'

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, Batıçim sendika seçimi için referandum çağrısında bulunarak "Sendikal örgütlenme bir haktır. İşçilerin iki sendikaya üye olma hakkı ama bugün AKP iktidarından güçlerini alan işverenler işçilerin bir sendikaya bir üye olmasına izin vermiyorlar, mücadeleci sendikaların önünü kesiyorlar. Batıçim yönetimine sesleniyorum. Fabrikanın önüne sandık kurulsun, işçiler özgürce sendikalarını seçsinler. Görelim DİSK mi sarı sendikalar mı çıkıyor? Kimsenin sendikaları birbirine düşürme hakkı yok. Batıçim işçileri mücadelesinde yalnız kalmayacaktır. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Batıçim işçilerinin yanında olacaktır" dedi. 

KESK İzmir Şubeler Platformu adına Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal da, Batıçim işçileri işlerine geri dönene kadar yanlarında olacaklarını ifade etti. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi