İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Genel İş üyesi işçiler işten atılan arkadaşları için iş bırakarak Büyükşehir yönetimini işçileri işe geri almaya çağırdı.

DİSK’e bağlı Genel İş İzmir 2 ve 3 Nolu Şubeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kadro ve ilave tediye davası açan işçilerin işten çıkarılması ile ilgili yarım günlük iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yaptı. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı açıklamalar ve mesajlarla yaptığı ‘yasal işlem başlatacağız’ tehdidine rağmen iş bırakma  eylemi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ ve İZELMAN’a birçok birimde etkili oldu.
İş bırakan işçiler sendikaların çağrısıyla sabah saatlerinde Konak Pier önünde toplandı. Büyükşehir Belediyesi önüne doğru yürümeye hazırlanan işçilerin önünü Güvenlik Şubeye bağlı polisler ve çevik kuvvet ekibi kesti. Sendika yöneticileri ile görüşen polis amirleri, slogan atılmasına ve pankart açılmasına izin vermeyeceklerini  belirtti ve aksi durumda müdahale etme tehdidinde bulundu.

Yüzlerce İZENERJİ ve İZELMAN işçisi alkışlarla ve ıslıklarla yürüyüşe geçerken yürüyüşe Genel İş 5, 6 ve 7 Nolu, Sosyal İş, Güvenlik Sen ve Tüm Bel Sen şubelerinin yöneticileri ve işyeri temsilcileri de katılarak destek verdi.  Büyükşehir Belediyesi Başkanlık kapısı önünde biten yürüyüşün sonunda işçiler ‘Haksız Yere Atılan İşçiler İçin Adalet İstiyoruz’ pankartı açarak “İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, ve “Hak Hukuk Adalet” sloganlarını atarak atılan işçilerin işe geri alınmasını istedi.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi