Barış mücadelesi verdiği için hakkında soruşturma başlatılan ve bir yıl önce İzmir Valiliği’nin emriyle açığa alınan dönemin Eğitim Sen Şube Başkanı Bahri Akkan, Milli Eğitim Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile ihraç edildi. Kararla ilgili Eğitim Sen protesto eylemi düzenleyecek.

İzmir Valiliği, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile İzmir Barış Bloku’nun sözcülüğünü yürüten ve dönemin Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı olan Bahri Akkan hakkında 2016 Mart ayında soruşturma başlattı.

29 Aralık’ta Akkan’ın katıldığı ve basın metnini okuduğu, KESK, DİSK, TTB ve TMMOB'un bölgede devam eden savaşla ilgili iş bırakma eylemini, Eğitim Sen'in sokağa çıkma yasağı olan Nusaybin'de yaptığı açıklamaları, Ankara Barış Mitingi Katliamı protesto eylemlerini soruşturma sebebi sayan İzmir Valiliği “soruşturmanın selameti açısından” diyerek Akkan’ı ifadesini verdiği gün hızlı bir şekilde açığa aldı.
 Bir yılı aşkın süredir devam eden soruşturma Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından sonlandırıldı. Soruşturma dosyasını inceleyen kurulu Bahri Akkan hakkında ihraç kararı verdi.

KARAR PROTESTO EDİLECEK

Karara, Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube’den tepki gecikmedi. Karar, 12 Eylül Salı günü saat 14:00’te Konak’ta yapılacak eylemle protesto edilecek ve geri çekilmesi istenecek. Kararı hukuksuz ve keyfi olarak nitelendiren 1 Nolu Şube yaptığı çağrıda ihraçlara ve sürgünlere sessiz kalmayacaklarını ve geri çekilene kadar mücadele edeceklerini belirtti. Açıklamaya KESK İzmir Şubeler Platformu ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin de katılması bekleniyor. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi