Prof. Dr. Erhan Sesli'nin çalıştığı hastaneden bu üzücü olayla ilgili 'Sağlıkta şiddeti kınıyoruz' başlıklı bir açıklama yapıldı. Hastaneden yapılan açılamada 'Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almaları istiyoruz' denildi.

Hastaneden yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

"SAĞLIKTA ŞİDDETİ KINIYORUZ!

8 Eylül Cuma günü saat 14.00' da, Özel Ege Şehir Hastanesi doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Erhan Sesli , hastanedeki odasında, hasta olarak gelen 2 kişi tarafından silahlı saldıraya uğradı.

Büyük bir fedakarlıkla vatandaşımıza hizmet vermeye çalışan, sağlık çalışanlarının uğradıkları şiddeti kabullenmek mümkün değildir. Hastane doktorlarımızdan Prof. Dr. Erhan Sesli'ye yapılan saldırı, Özel Ege Şehir Hastanesi olarak bizleri derinden yaralamıştır. Bu vahşice saldırıyı kınıyor, yapanların en ağır cezayı almalarını istiyoruz.

Özel Ege Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Volkan Ertuğrul olayla ilgili şöyle konuştu: ''Bilindiği üzere 8 Eylül Cuma günü hastanemizde görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Erhan Sesli, muayene için gelen hastası tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında sağ kasık altından vurulan Prof. Dr. Erhan sesli, müdahale için hastanemizde acil ameliyata alınmış, operasyonu başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Herhangi bir kemik, damar yaralanması olmayan doktorumuzun sağlık durumu iyi olup, 9 Eylül Cumartesi günü Özel Ege Şehir Hastanesi'nden taburcu olmuştur. Özel Ege Şehir Hastanesi olarak Prof. Dr. Erhan Sesli'ye yapılan saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşımıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.''

POLİS OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

''Saldırganın 3 gün boyunca Prof. Dr. Erhan Sesli'ye randevusuz muayene olmak istediği ancak Sesli'nin ameliyat yoğunluğu yüzünden muayene olamadığını öğrendiklerini belirten Özel Ege Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Volkan Ertuğrul: ''8 Eylül Cuma sabahı saldırgan arkadaşıyla beraber hastaneye tekrar geldi. Doktorun ameliyatta olduğunu bildiği halde beklemeye başladı. Saat 14.00 sıralarında saldırgan ani bir şekilde odaya girerek Prof. Dr. Erhan Sesli'ye muayene olmak istediğini ama yeterli ödemeyi yapacak gücünün olmadığını ifade etti. Bunun üzerine Prof. Dr. Erhan Sesli, saldırgana yardımcı olarak şikayetini sordu. Bel ağrısı olduğunu anlatan şahıs ağrılarım arttı dedi. Muayenesi gerçekleştirilen ve önerilerde bulunulan hastaya, Prof. Dr. Sesli, el hareketleri yardımıyla yapması gereken hareketleri gösterdi. Bunun üzerine saldırgan Prof. Dr. Sesli'ye, ''el kol hareketleri yapma, günlerdir buradayım bana yardımcı olmuyorsunuz'' dedi ve silahını çıkartarak bir el ateş etti. Hastaneden kaçmaya çalışırken biri hastane özel güvenlik görevlisi, diğeri de polis tarafından yakalandı.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı'' şeklinde konuştu. Ayrıca olayı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi de basın açıklaması yaparak kınadılar."

Editör: Haber Merkezi