CİHAN SAMGAR – ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE -  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili  “Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha! İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım’ diyor içerideki zat” şeklinde konuşan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İzmir’den cevap verildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamada, “Tüm Türkiye gibi bizler de, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şaşkınlıkla ve hayretle takip ediyoruz. Sayın Erdoğan'ın, 20 Temmuz Sivil Darbesiyle ülkeyi içine sürüklediği kaos ortamında, kendi dengesinin de iyice bozulduğunu görüyoruz.” denildi.

HUKUKU OYUNCAK ETTİLER

81 İlde eş zamanlı yapılan açıklamayı, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven okudu. CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, CHP’li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş,  İl yöneticileri, İlçe Başkanları, gençlik kolları başkanlarının katıldığı basın toplantısında Başkan Güven, “Ülke'de Anayasayı hiçe saydılar, demokrasiyi rafa kaldırdılar, adaleti yok ettiler, Hukuku kendilerine oyuncak yaptılar, kendilerine muhalif olan kim varsa yok etmeye çabaladılar. Şimdi de önlerindeki tek ve en güçlü engel olarak gördükleri, CHP’yi ve Genel Başkanımızı hedef aldılar” dedi.

İYİ Kİ CHP VAR

Güven, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “AKP'nin Genel Başkanını bir kez daha uyarıyoruz, ülke elden gidiyor. Gittiğin yol, yol değil. Eğer CHP olmasaydı, bir zamanlar kol kola yürüdüğün, devletin tüm istihbaratını, tüm yetkilerini ellerinle verdiğin FETÖ, bugün emellerine ulaşmış olacaktı. İyi ki, gerçekleri gören, cumhuriyetine sıkı sıkıya bağlı, demokrasiden ve adaletten vazgeçmeyen, halkı için çalışan ve halkına inanan bir CHP var. İyi ki, CHP'nin başında tehditlere boyun eğmeyen, doğru bildiğini söylemekten korkmayan, diktaya ve faşizme boyun eğmeyen bir Genel Başkanımız var.”

HDP’NİN ADALET NÖBETİNE KATILACAĞIZ

Ortada bir casusluk suçu olmadığını söyleyen Güven, “Erdoğan’ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Adalet özgürlük ve demokrasi isteyen milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturamayacaksınız. Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Güven, bir soru üzerine, HDP’nin İzmir’de başlattığı Adalet ve Vicdan Nöbeti’ne 17 Ağustos Perşembe günü milletvekilleriyle beraber katılacaklarını duyurdu.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE AKP YOK

Başkan Güven’den sonra konuşan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay ise, AKP’yi Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi ifadeleriyle eleştirdi. Erdoğan’ın partisiyle ilgili ‘metal yorgunluğu’ benzetmesine değinen Balbay, “AKP’nin dünkü kuruluş yıldönümü aslında bir anlamda yıkılış yıldönümüdür. Çok sık kullandıkları bir deyim var ‘metal yorgunluğu’. Hepiniz internetten de, sözlükten de isterseniz bir bakın. Metal yorgunluğunun karşılığı şudur: Artık kullanılmaz hale gelmiş, hurdalaşmış metal yığını demek. Kendileri kendilerini tarif ediyor. AKP artık metal yorgunu değil metal yığınıdır. Ve bugün gelinen nokta da AKP’nin genel başkanı olarak Erdoğan bunalımdan, gerilimden ve korkudan beslenmektedir. Bu azaldıkça ne yapacağını şaşırmaktadır. Bugün artık Türkiye’de gelinen noktada yürüyüş ile birlikte Türkiye’yi kucaklayan biz, insanları iteleyen AKP’dir. Her kim olursan ol, ‘Hak, Hukuk, Adalet’ diyorsan gel beraber yürüyelim diyen biz, ‘bizden olmayan herkes teröristtir’ diyen AKP’dir. Bakın çöken köprülerde, zaman zaman uçamayan ve kenara ayrılan uçaklarda hep metal yorgunluğu olduğu için denir, artık kullanılmaz o. O nedenle de kendilerini tarif ettikleri bu metal yığını ve hurdalaşmış bir AKP, Türkiye’nin üzerinde daha büyük bir sorun yaratmasın diye biz her şeye rağmen sağduyulu davranmaya çalışıyoruz. Ama ürpererek paylaşmak istiyorum ki iç savaştan bile endişe etmeyecek kadar densizleştiler." dedi.

    

Editör: Haber Merkezi