CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İzmir Torbalı’da bulunan Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Ortaokulu’nda eğitim öğretim yılının açılışının Kuran okunarak yapılması sonrası konuyu Meclis’e taşıdı.

Birgün'de yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Zeynep Altıok önergesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevinin çocukları topluma, hayata ve geleceğe hazırlamak olduğunu, bunu da ancak çağdaş ve kanıtlanmış eğitim anlayışıyla gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Altıok önergesinde “Bizlerin laik, bilimsel ve ilerici eğitim istediğimiz günlerde İzmir’de yaşanan bu olay açıkça hem Laikliğe meydan okumak hem de toplumun din duygularını suiistimal etmektir” dedi.

Altıok, Laikliğin çağdaş ve özgürlükçü eğitim anlayışının olmazsa olmazı olduğunu kaydederek “Bunu yapan idareciler Anayasa’nın 2. Maddesi’ne ve devrim kanunlarına açıkça karşı gelmişlerdir. Haklarında gereken idari işlem ve soruşturmalar en hızlı şekilde açılmalı. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı bu tip kafalardan uzak tutmak her yurttaşın ve her Milletvekilinin sorumluluğudur” dedi.

Altıok’un önergesinde yer alan sorular şu şekilde.

- Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde okulların ne şekilde açılacağı ve törenlerin ne şekilde gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Yönetmelikte böyle bir uygulama olmamasına karşın bahsi geçen okulda bu şekilde bir açılış yapılması hangi mevzuat ya da yönetmeliğe göre yapılmıştır?

- Böyle bir anlayışla çağdaş bir eğitim ve öğretim verilebileceğine inanıyor musunuz?

- Okul müdürü ve sorumlular başta olmak üzere yetkililer hakkında Laikliğe ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne aykırı davrandıklarından dolayı herhangi bir idari soruşturma açılmış mıdır?

- Velilerden gelen konuyla ilgili şikayetler ne şekilde, nasıl ve kimler tarafından alınmıştır? Değerlendirmeleri ne zaman yapılacaktır?

- Bu ve buna benzer başka şikayetlerde bulunulmuş olan okul ya da okullar bulunmakta mıdır? Varsa hangi okullar hakkında, ne tür nedenlerden dolayı şikayetlerde bulunulmuş ve bunların sonuçları ne olmuştur?

Editör: Haber Merkezi