İz Gazete  - CHP PM üyesi ve İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nde, geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP'den ihracı istenen ancak kınama cezası alan 'muhalif' milletvekili Fikri Sağlar ile kol kola yürüdü.

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden ayrılırken "Sokakta anayasal demokratik hakkınızı kullanamıyorsanız, demokrasi eksik kalır" diyen CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "MİT TIR'ları davası" kapsamında tutuklanması sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan "adalet yürüyüşü"ne katıldı. Böke, sosyal medya hesabında yürüyüşe ilişkin fotoğraflar paylaşarak "Sokak haktır" dedi.

SİYASİ KARARLILIK VURGUSU YAPMIŞTI

Böke, "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 51.4 "evet" oyuyla kabul edildiği halk oylaması sonrası parti yönetimindeki görevlerini bırakmış; "Atılması gereken adımlar, 16 Nisan gecesinden başlayarak gereken siyasi kararlılık ve netlikle atılmamıştır" demişti. Böke, sözlerinin devamında "Sonucu kabullenerek hedefler ve politikalar oluşturmak, demokrasiye ve her şeyden önce demokrasi iradesini ortaya koymuş milyonlara haksızlıktır" ifadesini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER: Can Radyo özel yayını: ‘İnsanlar suskunluğunu bozmalı’

ELEŞTİRİLERİNİN ALTINI ÇİZDİ

Selin Sayek Böke, Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ile ilgili ise sosyal medya hesabından şu açıklamaları yapmıştı: “E. Berberoğlu’nun tutuklanması adım adım inşa edilen AKP faşizminde yeni adımdır. Bu süreç bugün başlamadı. Yavaş yavaş derinleştirildi. Bir kez daha altını çizelim: Tek çare, Türkiye ‘normal-miş’ gibi yapmadan, faşizm gerçeğini kavrayarak bir siyaset ortaya koymaktır. Mesele iyi hakim/kötü hakim meselesi değil, faşizm karşısında toplumsal muhalefetin ortaya koyacağı cesaret ve siyaset meselesidir. Çünkü faşizmle müzakere edilmez, mücadele edilir. Toplumla beraber yürüyerek, büyüyerek…”

DOKUNULMAZLIKLAR HATIRLATMASI

Böke, seri twetlerinin sonuncusunda ise milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması oylamasında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz’ şeklindeki çıkışına gönderme yaparak “Dün de HAYIR, bugün de HAYIR”  ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER: 35 Soruda Selin Sayek Böke: Yolculuk harikaydı...

Editör: Haber Merkezi