Önceki gün CHP Aliağa İlçe Yönetimi’nden bir heyetin Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a ilettiği ve Acar tarafından da olumlu bulunan teklifi Aziz Kocaoğlu’ndan onay geldi.

Başkan Acar tarafından söz konusu arazinin yalnızca rekreasyon alanı olarak kullanılabilecek kıymetsiz bir yer olarak nitelendirilmesinin ardından CHP Aliağa İlçe Yönetimi ve Belediye Meclisi Üyesi Erol Güngör’den oluşan heyetle; Çaltılıdere’deki arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne öngörülen fiyatlandırma üzerinden satışının yapılması ve Büyükşehir belediyesi’nin de bu alanı Aliağa için rekreasyon alanı olarak düzenlemesi teklifi getirilmişti. Başkan Acar’ın teklifin büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmesi halinde olumlu değerlendirilebileceği açıklaması üzerine, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, dün Aziz Kocaoğlu ile görüştüğünü belirtti.

“ALİAĞA’NIN BU PROJEYE İHTİYACI OLDUĞU DÜŞÜNCESİNDEYİM”

Arazinin çok güzel bir yerde bulunduğunu ve üçüncü şahıslara satılması yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak Aliağa halkının kullanımına verilecek bir rekreasyon alanı olarak düzenlenmesinin çok iyi olacağını ve Aliağalıların talebinin de bu yönde olduğunu Kocaoğlu’na ilettiğini ifade eden Durmaz “Başkanımız Sayın Kocaoğlu da ‘Bende Aliağa’nın böyle bir projeye ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. Planlama aşamasında Aliağa Belediyesinin burada bir rekreasyon alanı oluşturulması yönündeki çalışmalarına destek olmuştuk. Bu yönde biz 5000’lik planları yaptık, Aliağa Belediyeside 1000’lik planları yaptı. Eğer Aliağa Belediyesi şimdi bu araziyi satacaksa, biz araziyi satın almaya talip oluruz. Arazinin üçüncü kişilere henüz tapudan devri yapılmamışsa, görüşelim, bu işi halledelim. Burayı Aliağa’ya bir rekreasyon alanı olarak kazandırmak bizim içinde önemli. Aliağa’ya da çok uygun bir proje olacağını düşünüyorum’ dedi.” şeklinde konuştu.

“ŞİMDİ ADIM ATMA SIRASI ALİAĞA BELEDİYESİ’NDE”

Bu talebin İzmir büyükşehir belediye başkanı Kocaoğlu tarafından da olumlu karşılanmasındon dolayı Aliağa adına çok memnun olduğunu belirten Özcan Durmaz, şimdi adım atma sırasının Aliağa Belediyesi’nde olduğunu vurguladı. Durmaz “Büyükşehir Başkanımızın Aliağa halkının talebine ve çağrısına verdiği olumlu cevap doğrultusunda, iki belediyemizin birimlerinin iletişime geçerek arazi ile ilgili işlemlere başlamasını bekliyoruz. Aliağa kamuoyunu meşgul eden bu arazi satışı konusunun bu vesileyle tatlıya bağlanmasının ve bu şekilde sonuçlanmasının tüm Aliağa’yı memnun edeceği düşüncesindeyim. Aliağa Belediyesi araziyi satarak kasasına para koyacak ve ihtiyaçları için kullanacak. Arazi Büyükşehir mülkiyetine geçecek, dolayısıyla yine kamuda kalacak. Arazi üzerine büyükşehir belediyesi tarafından, Aliağa halkının kullanabileceği plajlar, gezinti alanları, mesire alanları, kır kahveleri gibi rekreasyon alanı düzenlemeleri yapılacak. Yani herkes kazanmış olacak.” dedi.

DEVASA YATIRIM

Bu güzel gelişmenin ardından devasa bir satın alma ve rekreasyon yatırımı için olumlu adım atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, arazi üzerinden yürütülen tartışmaların bir an evvel sona erdirilmesini ve Aliağa yararına sonuçlanacak bu adımı ilçede yaşayan herkesin destek olmasını istedi.

ALİAĞAEKSPRES

Editör: Haber Merkezi