Partililer Bornova’da, Meriç, Erzene, Gaziosmanpaşa, Kızılay ve Yeşilova mahallelerinde sandık başına gidecek. Bornova’da sonucu merakla beklenen bir seçimin yaşandığı Erzene’de kırmızı ve beyaz listelerin yarışı gerçekleşti. 

Yurt Gazetesi'nden Özgür Tuğrul'un aktardığına göre belediye Başkanı Olgun Atila, İlçe Başkanı Nevzat Kavalar destekli kırmızı listede, Enver Dündar, Ahmet Cun, Osman Erbayraktar, Osman Keser, Ethem İnal, Mustafa Akkaya, Kamil İnal, Çeto Çamlıbel, Veysel Gürsul gibi önemli isimler yer aldı.  YDK Üyesi Mahir Polat ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ulaş Polat'ın desteklediği rakip olan beyaz listede ise Hülya Uğurlu, eski il yöneticisi Metin Atmaca, Şükran Polat gibi isimler bulundu. Kırmızı liste 325 oy alarak ipi göğüsledi. Beyaz liste ise 304 oyda kaldı. 

CHP Bornova İlçe Yöneticisi Zübeyde Çelik’in mahallesi olan Kızılay’da da çift liste rekabetinin yaşanacağı belirtildi. Kızılay Mahallesi'ndeki seçimde Çelik'in desteklediği beyaz liste 139 oy alarak ipi göğüsledi. Karşı liste ise 99 oyda kaldı. Buna göre, Cesim Yıldız, Zeki Erçiçek, Nihat Kaya, Gizem Karaca, Mehmet Girgil, Gülüzar Yıldırım, İbrahim Eroğlu, Birol Çam, Mustafa Çelik, Ayşe Aktaş, Tehmur Çardak, Şenay Zengin ve Fatih Fethi Aktaş delege seçildi.   

BUCA'DA EFELER TEK LİSTE!

Buca’da ise Efeler, Cumhuriyet, Çamkule, Ufuk, Çamlıpınar ve Dicle mahallelerinde delege mesaisi yaşandı. Buca’da da nefeslerin tutulacağı mahallenin Efeler olması beklenirken son anda uzlaşı çıktı ve seçimlere tek listeyle gidildi. İl Yöneticisi İsmail Yüzer’in yer aldığı Efeler Mahallesi’nde muhalif yapının liste çıkaramaması sonucunda uzlaşıya gidildiği öğrenildi. Buna göre Buca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Erhan Kılıç,  İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, İl yöneticisi İsmail Yüzer,  İlçe eski Başkanı Selim Bozdağ, eski meclis üyesi Lokman Fazla ve Zaman Suyer, gibi isimlerin dışında Ayzin Altınanahtar, Sibel Arat, Aysul Ünsal, Sevgi Alpargu, Naime Bakışlı, Nuran Aydın, Duygu Karaaslan, Hüsnü Kaya, Barış Kılıç, Ertuğrul İlhan, Mehmet Topuz, Ahmet Özkan, Recep Ateş, Aziz Çetin, Ali İçen, Selim Kaymaz delege seçildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık’ın mahallesi olan Çamlıkule’de de yine tek listeli bir seçim yaşandı. 

Ufuk Mahallesi’nde beyaz ve mavi liste yarışı yaşandı. Beyaz listede, Birgül Değirmenci, Seyit Ali Selek, Mete Türk Yılmaz gibi isimler öne çıktı. Mavi listede ise, Harun Özyörük, Sıdıka Turan, Selahattin Aras gibi partililer yazıldı. Seçim sonuçlandı. Mavi liste 305, beyaz liste ise 228 oy aldı. 

Çamlıpınar Mahallesi’nde kırmızı liste ve beyaz liste yarıştı ve seçim sonuçlandı. Kırmızı listede, Duygu Ebru Pamuk, Pınar Polat, Ağa Köse gibi isimlerin rakibi beyaz listedeki, Sinan Köse, Serap Altunbulak, Ali Ünlü gibi isimler oldu. Son bulan yarışta kırmız liste 136 oy beyaz liste 121 oy aldı. 

Dicle Mahallesi’nde sarı ve beyaz liste yarıştı. Sarı listede Yağmur Günaydın, Dilek Arabacı Dursun Ali Polat gibi isimler yer alırken beyaz listede ise Meryem Dülger, Funda Sarı isimleri öne çıktı. Dicle Mahallesi'nde tamamlanan seçimde sarı liste 6 fark oyla galip geldi. Sarı liste 49 beyaz liste 43 oy aldı. 

Cumhuriyet Mahallesi’nde İlçe Yöneticisi Sevli Aladağ’ın kontrolündeki liste yarışı 97 oy alarak kazandı. Muhalif liste ise 44 oyda kaldı. Buna göre, Engin Aladağ, Faris Kabak, Nigar Arpacı, Menevşe Öksüz, Can Aslan ve Mehmet Orhan Keske delege seçildi.
Çiğli'nin çok sayıda mahallesinde çift liste yarışıyor...

Çiğli’de de Ataşehir, Küçükçiğli, Yenimahalle, Balatçık, Esentepe, Köyiçi, EVKA 2, Yakakent ve Atatürk mahallelerinde sandık başına gidildi. Sürecin başından itibaren hemen hemen her mahallesinde hareketli seçimlerin yapılması beklenen Çiğli’de en önemli konumda olan Ataşehir Mahallesi’nde büyük kapışma yaşandı.

İl Yöneticisi Utku Gümrükçü ile diğer il yöneticileri Niyazi Arslan ve Serpil Yıldırım’ın arasındaki rekabetin sonucu merak ediliyor. Ataşehir Mahallesi'nde Gümrükçü- Ali Rıza Koçer ittifakı beyaz liste, Arslan- Yıldırım birlikteliği ise mavi listede yer aldı. 

Gümrükçü ile birlikte hareket eden Ali Rıza Koçer’in de bulunduğu beyaz listede Behçet Köymen, Vahit Korkut, Semra Aksu, İsmail Arıcı, Süleyman Karadağ, Mustafa Avdan, Barbaros Kiriş isimleri öne çıktı.

Yıldırım ve Arslan’ın kendi mahallesinde yer aldığı mavi listede ise, Cumali Arslan, Hüseyin Gündüz, Ali Karabay, Düzgün Polat, Metin Solak gibi isimler yer aldı.

Kıran kırana geçen seçim 4 oy farkla sonuçlandı. Muhaliflerin yer aldığı beyaz liste 293, Yıldırım ve Arslan'ın desteklediği mavi liste 289 oy aldı. İl yöneticileri Niyazi Arslan, Serpil Yıldırm, Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak, meclis üyesi Hüseyin Gündüz gibi isimler delege seçilemedi. 

İKİ BAŞKAN DA MAHALLESİNDEN ÇIKAMADI!

Başkan Arslan ve Mertoğlu'nun yer aldığı Küçükçiğli Mahallesi'nde de çift liste yarıştı. Belediye Başkanı Arslan ve İlçe Başkanı Mertoğlu'nun yer aldığı mavi listede meclis üyesi Dilek Fırat Güler ve Vural Çelik gibi isimler öne çıkarken beyaz listede ise Süleyman Avcı, Turna Bilgen, Metin Akar ve Nihat Gültekin gibi isimler yer aldı.Seçim sonuçlandı. Başkanların yer aldığı mavi liste 317, muhaliflerden oluşan beyaz liste ise 399 oy aldı. Böylece iki başkan da delege seçilemedi.  

Esentepe Mahallesi’nde Arslan- Mertoğlu ittifakı galip geldi. Belediye Başkanı Arslan’ın ağırlığının hissedildiği beyaz liste 62 oy aldı. Rakip mavi liste ise 44’te kaldı. Meclis üyesi Yüksel Arduç’un daha aralarında bulunduğu önemli isimler delege seçildi.

AZİZ BUĞA AYDINLIKEVLER'DEN SEÇİLDİ

Aydınlıkevler Mahallesi’nde gerçekleşen seçim yeterli çoğunluk sağlanamadığı için problemle başladı. Fakat uzatılan sürede çoğunluk sağlandı ve seçim tamamlandı. Çiğli’nin önemli siyasi aktörleri arasında bulunan Aziz Buğa delege seçildi.

KAVGALI MAHALLEDE SEÇİM SONUÇLARINA ŞERH KONDU!

EVKA 2 Mahallesi’nde ise sandık başında gerginlik yaşandı. İlçe Başkanı Mertoğlu’yla rakip olan İl Yöneticisi Utku Gümrükçü karşı karşıya geldi.

İlçe Başkanı Mertoğlu zarfların sayılmadığını ve tutanak tutulmadığını öne sürerek sandığı götürmek istedi. Fakat Gümrükçü Mertoğlu’na karşı çıktı. Ortamda tansiyon bir anda yükseldi. Devreye İl Yöneticisi Şirin Akgül girdi ve taraflar sakinleşti. Kıran kırana gerçekleşen seçim 16:00 itibariyle son buldu.Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun desteklediği mavi liste kaybetti. Seçimi kırmızı liste kazandı. Kırmızı liste 53, mavi liste ise 39 oy aldı. İbrahim Özdemir, Ekrem Candan, Ali Asker Çelik, Emine Erdem, İsmet Türk, Pınar Gök, Fatma Gümüş, Ümit Özdemir, Haydar Selcan, Sabri Soykan, Mehmet Uçar ve Pelin Zeytin delege seçildi. Seçim sonuçlarına şerh kondu.

ATATÜRK'TE KİM SEÇİLDİ?

Atatürk Mahallesi’nde kazanan beyaz liste oldu. Beyaz listeye 87, mavi listeye 82 oy çıktı.  Atatürk Mahallesi’nde Günel Doğan, Gürbüz Bal, Bünyamin Cihangir, Cahide Ulaş, Göçmen Uzun, Cemalettin açlık, Oktay Akdağ, Ali Yıldırım, Bülent Acar, İsmail Kaya, İkram Hürsoy, Ergin Gökçen, Berna Kıvci, Cihangir Gündüz, Duygu konak, Mehmet Taşyonar, Yusuf Baltacı, Şükrü şimşek ve Deniz Baba delege seçilmeyi başardı. 

Konak’taki Kadifekale bölgesinde yer alan küçük mahallelerde tek liste çıkması yönünde eğilim olduğu belirtildi.

Karabağlar’da, Karabağlar, Salih Omurtak, Barış, Reis, Aşıkveysel, Selvili, Sevgi, General Asım Gündüz, İhsan Alyanak, Umut ve Özgür mahallelerinde sandık kuruldu. 

Güzelbahçe tüm mahalleleriyle bir günde seçimi bitirdi. Çelebi Mahallesi'nde İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Altan İnanç'ın bulunduğu beyaz liste, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın parti koordinatörü olan eşi Tülay Bayır'ın yer aldığı kırmızı listeye fark attı. İnanç'ın listesi 98, Bayır'ın listesi 28 oy aldı. Böylelikle Bayır kendi mahallesinde delege seçilemedi. 

Bayraklı’da Fuat Edip Baksi ve Cengizhan mahallelerinde sandık kuruldu.

Editör: Haber Merkezi